Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ο Σύλλογός μας αναστέλλει τις πολιτιστικές του δραστηριότητες λόγω πανδημίας


                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι. Δεκατέσσερα και πλέον χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο του   Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου  αυτή την χρονική περίοδο  ,έκανε τον απολογισμό δράσης περιόδου, επινοούσε το σχέδιο δράσης για την νέα περίοδο ,και διέκοπτε τις συλλογικές δραστηριότητες για δύο περίπου μήνες λόγω Καλοκαιριού. 

 Δυστυχώς η περίοδος που διανύσαμε περατώθηκε γρήγορα το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Μαρτίου λόγω πανδημίας ,κάτω από περίεργες και επικίνδυνες συνθήκες για όλους μας .Μικρές και μεγαλύτερες εκδηλώσεις και  γενικότερα δραστηριότητες  του Συλλόγου μας ,όπως το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο 31-5-2020 και η τετραήμερη εκδρομή μας στην Κέρκυρα 5-6-7-8 /6/2020 δεν πραγματοποιήθηκαν ,και γενικότερα όπως όλοι οι Σύλλογοι πανελλαδικά ανέστειλε μέχρις και σήμερα   την πολιτιστική του δραστηριότητα και συνεχίζει. Εμείς στον Σύλλογο Επτανησίων παρά τις δύσκολες και επικίνδυνες  συνθήκες πραγματοποιήσαμε όπως κάθε χρονιά με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα την ίδια ακριβώς εποχή τον απολογισμό δράσης της  περίεργης  έστω περιόδου που διανύσαμε ..Μιλήσαμε για λάθη και παραλήψεις, για πολλές και όμορφες στιγμές , για την αγάπη των Επτανησίων και φίλων που μας στηρίζουν με την παρουσία τους σε κάθε μας εκδήλωση ,και την ηθική υποχρέωση όλων μας στο ΔΣ να φανούμε αντάξιοι αυτής της στήριξης και της αγάπης που κάθε χρονιά η παρουσία τους γίνεται  περισσότερο πολυπληθής. Μιλήσαμε για όλα όσα δεν προλάβαμε να προσφέρουμε, και αυτά που πρέπει στην συνέχεια  όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Επινοήσαμε το πρόγραμμα δράσης   και την οικονομική πολιτική όπως κάθε χρονιά που θα ακολουθήσουμε με την ομαλή επαναλειτουργία του Συλλόγου λόγω πανδημίας .  Μιλήσαμε  πολύ περισσότερο με ιδιαίτερη προσοχή και την σχολαστικότητα που επιβάλλεται για την πανδημία της εποχής, την αναγκαστική απραξία όλων των κοινωνικών φορέων ,  την  πολύ δύσκολη συνέχεια και τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης. Θεωρώντας  το αυτονόητο, ότι υπεράνω Συλλόγων και πολιτισμού ,προέχει η υγεία και η ζωή των μελών και φίλων μας, με ομόφωνη απόφαση  η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου, ανέστειλε προσωρινά για καθαρά  προληπτικούς λόγους τα μαθήματα του χορευτικού τμήματος και της χορωδίας του όπως και κάθε άλλη πολιτιστική δραστηριότητα του Συλλόγου μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο λαβών υπόψη  τις άσχημες συνθήκες  που επικρατούν λόγω του Κορωναιού ,εναρμονιζόμενη  με θέσεις και αποφάσεις του τοπικού Δήμου, και λαβών υπόψη τις κείμενες διατάξεις οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν ΚΥΑ Δ1/ΓΠ.οικ.20036/22,03,2020 ΦΕΚ Β΄986/2020 ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ/οικ,22824/20 ΦΕΚ 1168Β/4-4-20 περί παράτασης ισχύος των άνω ΚΥΑ. την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με ΦΕΚ Α-68/2020, την κατ εξουσιοδότηση του άρθρου 68 της Ελληνικής Αστυνομίας, τις νομικές διατάξεις περί ανωτέρας βίας και περί αναστολής προθεσμιών, προέβη στην απόφαση  περί αναστολής των δραστηριοτήτων του Συλλόγου για προληπτικούς και μόνο λόγους, δίχως να συντρέχει ιδιαίτερος  λόγος ανησυχίας. Η επανέναρξη των μαθημάτων στα δύο τμήματα του Συλλόγου, και γενικότερα κάθε πολιτιστική του δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες επαναλειτουργίας από τον Covid19 καταστούν ασφαλείς για την δημόσια υγεία και την ζωή όλων μας.

Φίλες και φίλοι
Οφείλουμε να σεβαστούμε και να στηρίξουμε με  την λήψη αποφάσεων μας :
Ø  την υγεία και γενικότερα την σωματική ακεραιότητα  μελών και φίλων του Συλλόγου
Ø  τις κείμενες διατάξεις οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν ΚΥΑ Δ1/ΓΠ.οικ.20036/22,03,2020 ΦΕΚ Β΄986/2020 ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ/οικ,22824/20 ΦΕΚ 1168Β/4-4-20 περί παράτασης ισχύος των άνω ΚΥΑ. την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με ΦΕΚ Α-68/2020, την κατ εξουσιοδότηση του άρθρου 68 της Ελληνικής Αστυνομίας, τις νομικές διατάξεις περί ανωτέρας βίας και περί αναστολής προθεσμιών
Ø  τις θέσεις και αποφάσεις του τοπικού Δήμου για την πανδημία
Ø    οφείλουμε να αποφύγουμε ανούσιες  παράνομες  ευκαιριακές εκδηλώσεις και δραστηριότητες εντυπωσιασμού που θέτουν σε κίνδυνο  την υγεία και την ζωή μελών και φίλων.
Ø  Οφείλουμε  να γνωρίζουμε ότι η  υγεία είναι το πολυτιμότερο δώρο που μας έκανε η ζωή. Και αυτό προέχει Ας το εκτιμήσουμε
Οι πραγματικοί πολιτιστικοί  Σύλλογοι, οι πρωτεργάτες του ποιοτικού πολιτισμού και της καθημερινότητας του πολίτη ,όλοι  όσοι  πασχίζουν και  αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια και σεβασμό για την κοινωνία και τον ποιοτικό πολιτισμό, υπήρχαν υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν περισσότερο δυνατοί και αποφασιστικοί.
Το διοικητικό Συμβούλιο των Επτανησίων  με αγωνία παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και τις προσπάθειες των αρμοδίων φορέων για την ζωή και την υγεία όλων μας.
Όμως δεν παύει να σχεδιάζει να προγραμματίζει και να παρακολουθεί διακριτικά και με την ετοιμότητα που επιβάλλεται τις καθημερινές εξελίξεις, και  να ονειρεύεται την επόμενη ακριβώς ημέρα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Φίλες και φίλοι. Αυτές τις πραγματικά περίεργες και δύσκολες  ώρες απευθύνουμε ευχές  με σεβασμό και αγάπη σε όλους τους φίλους συντοπίτες ,να περάσουν ένα όσο οι συνθήκες το επιτρέψουν  χαρούμενο  καλοκαίρι  με όμορφες οικογενειακές στιγμές ξενοιασιάς και ξεκούρασης συντροφιά  πάντα με όλους τους ενδεικνυόμενους κανόνες για την υγεία και την ζωή.
Τον Σεπτέμβρη επανεκτιμώντας τις συνθήκες που θα επικρατούν πανελλαδικά και τα μέτρα της πολιτείας, θα ληφθούν και από μέρους της διοίκησης του Συλλόγου οι επιβαλλόμενες αποφάσεις  γι τον τρόπο λειτουργίας και προσφοράς  του Συλλόγου μας.. Ευχή μας όλοι μαζί να συναντηθούμε ξανά στα ίδια γνώριμα μέρη και να συνεχίσουμε αυτό που χρόνια γνωρίζουμε καλά, την πολιτιστική δράση και την όμορφη καθημερινότητα  μας. Το πρώτο σάλπισμα του πολιτισμού να μας βρει στην πρώτη γραμμή δυνατούς και αποφασιστικούς. Καλό Καλοκαίρι
Περισσότερες πληροφορίες : 6973543120 - 6942938282 - 6944231529 - 6938634833 -6982545845 - 6906762482 - 6948533119.