Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Ο Σύλλογός μαςΟ Σύλλογός μας – Ιστορικό.

Τα Ιόνια νησιά αποτέλεσαν ιστορική και πολιτιστική ενότητα στα χρόνια της Βενετοκρατίας και εξής.
Η κοινή ιστορική τύχη και η κοινή πολιτιστική διαδικασία έδωσε μια ιδιαιτερότητα στα Ιόνια νησιά και δημιούργησε τον Επτανησιακό πολιτισμό. Κύριο χαρακτηριστικό της διαδικασίας των πολιτιστικών προσμίξεων είναι ο εγκλιματισμός δυτικών μορφών κοινωνικής συνείδησης και η επιβολή αντίστοιχης κοινωνικής οργάνωσης σε ανθρώπινα περιβάλλοντα, στα οποία παρέμεινε ζωντανή η σύνδεση με τις παραδοσιακές μορφές του πολιτισμού.
 Οι Επτανήσιοι λαός ιδιαίτερα ανήσυχος γαλουχήθηκε μέσα από την ποίηση την λογοτεχνία ,την μουσική και τον ερωτισμό. Μεγάλοι ποιητές ,μουσικοί και λογοτέχνες ανδρώθηκαν στα Επτάνησα και προσέφεραν πανελλαδικά. Ας θυμηθούμε τους Καποδίστρια,Σολωμό,Μαβίλη,Καββαδία,Κάλβο,Βαλαωρίτη,
Ζαμπέλη,Σικελιανό,Λασκαράτο,Μάντζαρο,Θεοτόκη κ.α.
Οι σημερινοί απόγονοι τους μπολιασμένοι με αυτή την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά αγαπάνε και αγωνίζονται για τον πολιτισμό.

Τα Χριστούγεννα του 2006 τρείς Επτανήσιοι, ο  Γιάννης Ζαβιτσάνος από το Μεγανήσι της Λευκάδας, ο Βασίλης Αποστολίδης  από τους Παξούς, και η Κοραλία Μαργέλη  απο την Λευκάδα ,αποφάσισαν την μεθόδευση επιβεβλημένων ενεργειών για την δημιουργία Επτανησιακού πολιστικού φορέα. Ξεκίνησαν άτυπα σαν ΟΜΑΔΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,( χωρίς καταστατικό και φυσικά την απαραίτητη νομιμότητα) εξ ου και η ονομασία τιμής ένεκεν του Συλλόγου στην συνέχεια.
Τα επόμενα Χριστούγεννα του 2007 με εμμονή και πρόταση του Γιάννη Ζαβιτσάνου (τα άλλα δύο μέλη της Ομάδας είχαν αντίθετη άποψη ) εζητήθη από τους προσκεκλημένους Επτανήσιους στην κοπή της Χριστουγεννιάτικης πίττας της ΟΜΑΔΑΣστην αίθουσα της Πινακοθήκης της οδού Ψυχάρη στο Γαλάτσι, να αποφανθούν αν επιθυμούσαν την άτυπη και χωρίς καταστατικό ΟΜΑΔΑ,η έναν Πολιτιστικό φορέα με νόμιμες διαδικασίες.
Η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων Επτανησίων αποφάσισαν οριστικά την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Επτανησίων στο Γαλάτσι. Τον Απρίλη του ιδίου έτους στην αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου διεξάγεται η Καταστατική Γενική Συνέλευση , και εκλέγεται προσωρινή Διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο τον Γιάννη Ζαβιτσάνο. Μετά από δύο μήνες τον Ιούνιο του 2007 με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε ένας νόμιμος πολιτιστικός φορέας, και τον Νοέμβριο του ιδίου έτους σύμφωνα με το καταστατικό διεξάγεται η πρώτη Γενική Συνέλευση του και οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου  Διοικητικού Συμβουλίου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι :

Η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των Επτανήσων . Η ιδιαίτερη φροντίδα για τη μετάδοσή τους στη νεολαία.
Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του Συλλόγου και η ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης στα μέλη του Συλλόγου μέσα από την κοινή προσπάθεια για την πραγματοποίηση του πιο πάνω σκοπού.

Αρχές λειτουργίας του Συλλόγου

Ο Σύλλογος διοικείται και λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισοτιμίας.
Βασική αρχή του Συλλόγου είναι η δημοκρατική λειτουργία του, που εξασφαλίζει σε κάθε μέλος του το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις σε κάθε ζήτημα της ζωής, της δράσης και της εξέλιξης του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος διοικείται και αποφασίζει για τη δράση του και γενικά για την υλοποίηση τών σκοπών του απόλυτα ανεξάρτητα και αδέσμευτα από οποιαδήποτε επιρροή, με μοναδικό γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των σκοπών του.