Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου παρουσίασε τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο (video - φωτο )




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Επτανησίων Γαλατσίου η εκδήλωση – αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο

Κατάμεστη  από νωρίς όπως συνηθίζεται κάθε χρονιά δέκα τέσσερα και πλέον συνεχόμενα χρόνια σε εκδηλώσεις αφιερώματα του Επτανησιακού Συλλόγου η αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ από Επτανήσιους και φίλους .

Μια άρτια οργανωμένη και σκηνοθετημένη εκδήλωση εφάμιλλη του ονόματος του μςγάλου έλληνα ποιητή παρουσίασαν με πολλή αγάπη και σεβασμό στην μνήμη του τα μέλη της διοίκησης και οι Επτανήσιοι  φίλοι – μέλη  του Συλλόγου  .

 Ο Επτανησιακός πολιτιστικός φορέας του Γαλατσίου  όπως πολύ εύστοχα ανάφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος στον σύντομο χαιρετισμό του, παρουσίασε τη φωτεινή συνείδηση του λαού μας!!!!! Τον ποιητή αγωνιστή και άνθρωπο  σύμβολο του πικραμένου ανθρώπου και του βασανισμένου Έλληνα, που διαπερνά με την ανάτασή του την προσωπική δυστυχία για ν’ αναδυθεί σε μαχόμενο πνευματικό ηγέτη της πατρίδας του – και του κόσμου

Τον άνθρωπο που με συναίσθηση ευθύνης υπηρέτησε ακατάλυτες αξίες, ιδανικά, αρχές και δημοκρατικά ιδεώδη. Τα μετουσίωσε σε ποίηση και τα κατέθεσε ως τεκμήρια ήθους και εθνικής αυτογνωσίας για τις μελλούμενες γενιές.

Τον  άνθρωπο που ταύτισε τη ζωή του με την ποίηση και την Επανάσταση, ο αγωνιστής, ο ποιητής, θα είναι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά έχει λείψει, θα είναι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο, τον οποίο τόσο αγάπησε και άλλο τόσο ο κόσμος τον αγάπησε. Θα είναι για πάντα δίπλα μας γιατί με το έργο του απευθύνεται στην ψυχή του λαού και γι’ αυτό θα χτυπάει πάντα στην καρδιά της Ρωμιοσύνης.

Τα εύσημα στους συντελεστές της εκδήλωσης απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Μαρκόπουλος,ο Πρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού κ. Μάνος Ελευθερίου ,ο Πρόεδρος του οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Γιάννης Μανιάτης,ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μαγκανάρης ο πρόεδρος της Α.Ε Γαλατσίου κ. Πασπάλας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Εδαφοσφαίρισης ΓΑΛΑΤΣΙ ΠΕΤΑΝΚ  κ. Ασωνίτης ,οι πρόεδροι των πολιτιστικών φορέων της πόλης Ρουμελιωτών η κ. Παπαθωμά, Ηπειρωτών η κ.Τσιούρη, Θεσσαλών ο κ. Κουσαίτης, , και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου  Πελοποννησίων   Γαλατσίου από τους κ.Σταθόπουλο, Κολλάτο,Αγγελοπούλου, Μήτσια και Σιψά  και από την ΔΡΑΣΗ το μέλος του ΔΣ κ. Σταικοπούλου

Ο Σύλλογος τον Επτανησίων  μετά τους Νίκο Καββαδία,Άγγελο Σικελιανό,Διονύσιο Σολωμό,Ανδρέα Κάλβο,Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Ρένα Βλαχοπούλου,Νίκο Κούρκουλο .Οδυσσέα Ελύτη,Γιώργο Σεφέρη,Γιάννη Ρίτσο, και τα αφιερώματα για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα  ,θα συνεχίσει να υπηρετεί επάξια και να  προσφέρει στον χειμαζόμενο πολιτισμό μας. Να ζωντανεύει, να διατηρεί και να παραδίνει  στις επόμενες γενιές μέλη νεολαία και φίλους ,αλώβητη την παράδοση, την ιστορία , και τον ποιοτικό μας πολιισμό.

φωτο Γιάννης Ζαβιτσάνος

 












Περισσότερες φωτο ΕΔΩ



Video Χρυσούλα Γεωργούλα