Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Οι Επτανήσιοι Γαλατσίου έκοψαν την πίτα τους. Εντυπωσιακή η γιορτινή τους εκδήλωση

 
Εντυπωσιακή υπήρξε η γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης.

Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου με άψογη όπως πάντα οργάνωση παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα με βασικούς συντελεστές τα τμήματα του προβάλλοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο Επτανησίων.          

Εντυπωσίασε η χορωδία του Συλλόγου ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Μαέστρος της χορωδίας ο καθηγητής κ. Ματθαίος Λεγάκης και στο πιάνο  η κ. Ιωάννα Τρίγκα. Την διοικητική ευθύνη έχουν ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος  με τις κ.Χατζηπάντου και Φλαμιάτου.

Όπως είπε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος στόχος του Επτανησιακού Συλλόγου είναι να αναδείξει το χορωδιακό τραγούδι και πέραν του ιστού της πόλης.  Να είστε βέβαιοι  είπε, ότι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτιστικό Επτανησιακό Σύλλογο απόλυτα εφικτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Το χορευτικό τμήμα και αυτή την χρονιά εντυπωσίασε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από την Ζάκυνθο και χορούςτης Αριδαίας του νομού Πέλλας..Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γκούλτας και υπεύθυνες οι κ.Γαστεράτου και  η κ.Χατζηπάντου

Κάνοντας λόγο για τον πολιτισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε μεταξύ των άλλων:: Ευχή μας την καινούργια χρονιά ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας , να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση ,και να απαντούν στην πολιτιστική παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν,που απειλούν τις μνήμες και τις παραδώσεις μας .

Για τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής επεσήμανε:

Καλή δημιουργική χρονιά , καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους φορείς του πολιτισμού της περιοχής μας τα κατ’ εξοχήν ζωντανά δημοκρατικά κύτταρα της ζωής του τόπου η δράση των οποίων είναι η δράση του λαού που απαιτεί, διεκδικεί ,αλλά και δημιουργεί και στοχεύει, στην ατομική και συλλογική έκφραση, στην ψυχαγωγία, στην χαρά, στην επιμόρφωση, στην συμμετοχή για την ειρήνη, την δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία με την ανάπτυξη της ευρύτερης πολιτιστικής δραστηριότητας, και αποτελούν το κατ εξοχή μέσο για την πολιτιστική χειραφέτηση των κοινωνικών στρωμάτων και ομάδων από την κυρίαρχη πολιτιστική αντίληψη που ουσιαστικά τις οδηγεί στον σκοταδισμό .

Κάθε πολιτιστικός φορέας αποτελεί εθνική υπηρεσία, , διότι βοηθά να αντιστέκεται ο λαός στην πολιτιστική διάβρωση και υποκουλτούρα  και  ο ρόλος του στην πολιτιστική αλλαγή του τόπου είναι αναντικατάστατος και θεμελιακός, και  γιαυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά και πολλούς περισσότερους αξίζει υλική και ηθική υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα το επίσημο κράτος,

Για τον Σύλλογο των Επτανησίων επεσήμανε: Ο Σύλλογος των Επτανησίων κυρίες και κύριοι όπως οι περισσότεροι σε αυτή την αίθουσα γνωρίζετε πολύ καλά  δεκαεπτά και πλέον χρόνια μέσα από την δουλειά του και την προσφορά του πασχίζει  ο πολιτισμός να γίνει το καινούριο κέντρο που προσανατολίζονται οι ανθρώπινες σκέψεις στο σύνολό τους, το καινούριο μέτρο των αξιών του ανθρώπου ως ανεπανάληπτης και μοναδικής ύπαρξης, που με συνείδηση της ευθύνης και της ελευθερίας του, γίνεται φορέας αξιών σε μια εποχή που ακολουθεί μια γιγαντιαία εξέλιξη, στην όποια όλοι είμαστε συγχρόνως και μάρτυρες και εργάτες.

Την πίτα ευλόγησε ο Επτανήσιος (Λευκαδίτης) πανοσιολογιότατος Αρχημανδρίτης Ιωακείμ Αιβαλιώτης

 

Ευχές απηύθυνε στους παρισταμένους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος 

Στην εκδήλωση του Επτανησιακού Συλλόγου παρέστησαν:

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κώστας Ζώμπος,ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ. Νίκος Μαγκανάρης η Μαργαρίτα Μανδηλαρά Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου,ο Γιάννης Σκληράκης         Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο Γιάννης Τακτικός  Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Ευφροσύνη Μπούρα – Πολυχρονοπούλου    Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας,ο  Γιάννης Βερούλης  Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Σπύρος ΑργυρόςΑντιδήμαρχος Υπεύθυνος Πολιτισμού & Αθλητισμού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Κορρές, Βασίλειος Δερεδίνης, Πέτρος Μαγκανάρης, Γιάννης Μανιάτης, Κωνσταντίνος Δήμος,ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο Γαλάτσι Γρηγόριος Χαραλαμπίδης,από την Κερκυραική εστία Αθηνών η κ. Αρκούδη Αγάθη,από την Φαιάκων Ένωση η κ. Δαφνή Ελένη,από τον Σύλλογο Πελοποννησίων ο αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Σταθόπουλος,από την Ομοσπονδία Πελοποννησίων Ελλάδος ο γραμματέας κ. Κατσούλας από τον Σύλλογο Ηπειρωτών η πρόεδρος κ. Τσιούρη,από τον τοπικό τύπο ο εκδότης διευθυντής της ΓΡΑΜΜΗΣ κ. Γιώργος Τζίμας ,από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία ο . Ηλίας Χρηστάκος,από τον Σύλλογο Θεσσαλών ο πρόεδρος Γιάννης Κουσαίτης,από τον Σύλλογο Ρουμελιωτών η πρόεδρος . Παπαθωμά Αλεξάνδρα,από την Ενωση Ζακυνθίων Αθηνών ο . Μουζάκης Χρήστος ,από την ΔΡΑΣΗ ο . Ίκαρος Πετρόπουλος, από την ΠΕΤΑΝΚ  Γαλατσίου ο πρόεδρος . Ασωνίτης, και από την τοπική της ΝΔ ο πρόεδρος . Παπαχρήστος Αλέξανδρος.

Φωτογραφίες

Κυριάκος Μπούρας

Γιάννης.Π.Ζαβιτσάνος


 VIDEO  Γιάννης.Π. Ζαβιτσάνος