Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επτανησίων.Εξελέγη νέα Διοίκηση


Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου ο τοπικός Σύλλογος πραγματοποίησε την ετήσια τακτική του Γενική Συνέλευση  με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες , και εξέλεξε τα όργανα διοίκησης του Συλλόγου για την επόμενη διετία.


Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης  ομόφωνα εξελέγη ο δικηγόρος κ.Σπύρος Θειακός με γραμματέα την κ. Όλγα Τσιπολίτου.
Τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος κάνοντας και γενικότερη αναδρομή στην πορεία του Συλλόγου ,τους άξονες δράσης, την οργανωσή του ,την οικονομική του σταθερότητα, και την γενικότερη προσφορά του στην κοινωνία και τον ποιοτικό πολιτισμό
…..Τίποτε δεν μας χαρίστηκε στην μέχρις και σήμερα πορεία μας….είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Ζαβιτσάνος .Δουλέψαμε σκληρά  με αξιοπρέπεια ήθος, άψογες δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό σε μέλη φίλους και θεσμούς, και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον πραγματικό ποιοτικό πολιτισμό.
Έχω πει πολλές φορές και ας μου επιτρέψετε να το επαναλάβω συνέχισε..ένας Σύλλογος θεωρείται μεγάλος όχι αναγκαστικά από αθρόες παρουσίες, αλλά από την  οργάνωση του σε όλους τους τομείς , την προσφορά του στον ποιοτικό πολιτισμό και την κοινωνία, την πειθαρχία, την διοικητική σταθερότητα, τον άρτιο προγραμματισμό ,τις δημοκρατικές διαδικασίες, και τον σεβασμό σε μέλη  φίλους και θεσμούς.
Και εμείς Κυρίες και κύριοι φίλοι Συμπατριώτες σε πείσμα όλων όσων δεν το αποδέχονται για τους δικούς τους λόγους, ας μου επιτρέψετε περήφανα να φωνάξω είμαστε ένας μεγάλος ποιοτικός Επτανησιακός πολιτιστικός φορέας.
Και ολοκλήρωσε τον απολογισμό του αναφέροντας :

Αν δεν τολμήσουμε να σηκώσετε τον ήλιο ψηλά,αν δεν τολμήσουμε να αντισταθούμε στα υποκριτικά δειλίματα της εποχής και τις αδιάφορες συμπεριφορές και τις φοβίες  που γεννά η ευθύνη όλων μας εναντι των φορέων του πολιτισμού δεν θα μπορέσουμε ποτέ να παράσχουμε την δυνατότητα να συνειδιτοποιήσουν οι νεότεροι ότι αν υπάρχει κάτι μέγιστο είναι η μοναδικότητά του Συλλόγου μας να θέτει  σκοπούς και να τους πραγματώνει. Η μοναδικότητα του   να δημιουργεί και να βαδίζει το δημιουργικό δρόμο του «Πολιτισμού».
 Ας καλλιεργήσουμε την ιδέα του Πολιτισμού και τον ανεξάντλητο πολιτιστικό παλμό του, στις γόνιμες ψυχές των νέων μας, για να εκδηλωθεί η τάση μέσα τους, προς τις υψηλότερες και ανώτερες μορφές για να δρέψουν στο μέλλον, τους καρπούς τους. Ας προβάλλουμε τα υγιή πρότυπα της κοινωνίας μας. Είναι θέμα απόφασης και πράξης από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους πολιτικούς, τους πνευματικούς ανθρώπους, τους ανθρώπους της Τέχνης.Ο Σύλλογος των Επτανησίων θα συνεχίσει να σας εκπροσωπεί επάξια και να προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία και τον πολιτισμό.
Κυρίες και κύριοι κάθε καλό σε εσάς και τις οικογένειες σας. Σας ευχαριστώ.
Ακολούθησε αναλυτικός οικονομικός απολογισμός από την Ταμία κ. Γαστεράτου Κατερίνα και αναγνώσθηκε η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής από τον κ. Δημήτρη Κακλαμάνη.
Για τα οικονομικά του Συλλόγου ο πρόεδρος στον εκτενή απολογισμό του είπε μεταξύ των άλλων:

Το γεγονός ότι υπάρχουμε ακόμα, αγωνιζόμαστε και δημιουργούμε οφείλεται πρώτα απ’ όλα στην σχετική οικονομική αυτοτέλεια που αποκτήσαμε με την ενεργό συμπαράσταση κι ενίσχυση της πλειοψηφίας των μελών και φίλων .
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου με αναφορές τους στην πορεία και τα πεπραγμένα του Συλλόγου αλλά και τα παριστάμενα μέλη με σχόλια και εποικοδομητικές προτάσεις.
Ομόφωνα εγέννετο αποδεκτός ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.
 Ο πρόεδρος της ΓΣ ανάγνωσε το ψηφοδέλτιο και παρουσίασε τους υποψηφίους οι οποίοι και έλαβαν τον λόγο.
Εγέννετο εκλογή της εφορευτικής επιτροπής  και ακολούθησε με απόλυτη τάξη και ενωτικό κλήμα η ψηφοφορία.
Τέσσερις ημέρες αργότερα οι νεοεκλεγέντες συγκροτήθηκαν σε σώμα ως ακολούθως :


Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος ΔΣ   Ζαβιτσάνος Ιωάννης                         Αντιπρόεδρος Καραβία Ελένη

                             Γενική Γραμματέας  Πάντου Γεωργία


Ταμίας Γαστεράτου Αικατερίνη
               Αναπλ.Γραμματέας Βουτσινά Πηνελόπη

              Αναπληρωτής Ταμίας Φλαμιάτου Σοφία
                          Έφορος Χατζηπάντου Μαρία

Ελεγκτική επιτροπή

Σπύρος Θειακός
Δημήτρης Κακλαμάνης Αριστέα  ΜπάσταΦώτο 

video