Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Οι Επτανήσιοι Γαλατσίου έκοψαν την πίτα τους. Εντυπωσιακή η γιορτινή τους εκδήλωση ( φωτο-video)


Εντυπωσιακή υπήρξε η γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια λόγω πανδημίας που ο Σύλλογος των Επτανησίων όπως και οι υπόλοιποι πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής στο ξεκίνημα της καινούργιας χρονιάς κόβει την πίτα του. Παρά τις δύσκολες συνθήκες  που συνεχίζουν να επικρατούν ,τα μέτρα πρόληψης και τις συνεχόμενες ανακοινώσεις από τα μέσα ενημέρωσης περί έξαρσης της πανδημίας, φίλοι και μέλη του Συλλόγου από νωρίς είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης τιμώντας με την παρουσία τους τον Σύλλογο μας

Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου με άψογη όπως πάντα οργάνωση παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα με βασικούς συντελεστές τα τμηματά του προβάλλοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο Επτανησίων.         

Εντυπωσίασε η μικτή τρίφωνη χορωδία του Συλλόγου ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Μαέστρος της χορωδίας ο καθηγητής κ. Ματθαίος Λεγάκης και στο πιάνο  η κ. Ιωάννα Τρίγκα. Την διοικητική ευθύνη έχουν ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος  με τις κ.Χατζηπάντου και Φλαμιάτου.

Όπως είπε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος στόχος του Επτανησιακού Συλλόγου είναι να αναδείξει το χορωδιακό τραγούδι και πέραν του ιστού της πόλης.  Να είστε βέβαιοι  είπε, ότι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτιστικό Επτανησιακό Σύλλογο απόλυτα εφικτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Το χορευτικό τμήμα και αυτή την χρονιά εντυπωσίασε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από το νησί των Φαιάκων την όμορφη Κέρκυρα και χορούς των Σαρακατσαναίων Σερρών .Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γκούλτας και υπεύθυνες οι κ.Γαστεράτου η κ.Χατζηπάντου και η κ. Κουτσιομύτη.

Κάνοντας λόγο για τον πολιτισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε μεταξύ των άλλων:: Ευχή μας την καινούργια χρονιά ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας , να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση ,και να απαντούν στην πολιτιστική παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν,που απειλούν τις μνήμες και τις παραδώσεις μας .

Για τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής επεσήμανε:

Καλή δημιουργική χρονιά , καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους φορείς του πολιτισμού της περιοχής μας τα κατ’ εξοχήν ζωντανά δημοκρατικά κύτταρα της ζωής του τόπου η δράση των οποίων είναι η δράση του λαού που απαιτεί, διεκδικεί ,αλλά και δημιουργεί και στοχεύει, στην ατομική και συλλογική έκφραση, στην ψυχαγωγία, στην χαρά, στην επιμόρφωση, στην συμμετοχή για την ειρήνη, την δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία με την ανάπτυξη της ευρύτερης πολιτιστικής δραστηριότητας, και αποτελούν το κατ εξοχή μέσο για την πολιτιστική χειραφέτηση των κοινωνικών στρωμάτων και ομάδων από την κυρίαρχη πολιτιστική αντίληψη που ουσιαστικά τις οδηγεί στον σκοταδισμό .

Κάθε πολιτιστικός φορέας αποτελεί εθνική υπηρεσία, , διότι βοηθά να αντιστέκεται ο λαός στην πολιτιστική διάβρωση και υποκουλτούρα  και  ο ρόλος του στην πολιτιστική αλλαγή του τόπου είναι αναντικατάστατος και θεμελιακός, και  γιαυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά και πολλούς περισσότερους αξίζει υλική και ηθική υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα το επίσημο κράτος, 

Για τον Σύλλογο των Επτανησίων επεσήμανε: Ο Σύλλογος των Επτανησίων κυρίες και κύριοι όπως οι περισσότεροι σε αυτή την αίθουσα γνωρίζετε πολύ καλά  δεκαεπτά και πλέον χρόνια μέσα από την δουλειά του και την προσφορά του πασχίζει  ο πολιτισμός να γίνει το καινούριο κέντρο που προσανατολίζονται οι ανθρώπινες σκέψεις στο σύνολό τους, το καινούριο μέτρο των αξιών του ανθρώπου ως ανεπανάληπτης και μοναδικής ύπαρξης, που με συνείδηση της ευθύνης και της ελευθερίας του, γίνεται φορέας αξιών σε μια εποχή που ακολουθεί μια γιγαντιαία εξέλιξη, στην όποια όλοι είμαστε συγχρόνως και μάρτυρες και εργάτες.

Την πίτα ευλόγησε ο Επτανήσιος (Λευκαδίτης) πανοσιολογιώτατος Αρχημανδρίτης Ιωακείμ Αιβαλιώτης 

Ευχές απηύθυνε στους παρισταμένους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος  Στην εκδήλωση του Επτανησιακού Συλλόγου παρέστησαν o Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος,ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιάννης Ρωμανός,η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελενα Ζέρβα,ο Αντιδήμαρχος Παιδείας,Δια βίου Μάθησης κ. Κώστας Μπάστας, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής κ. Γιάννης Κορρές ,η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνα Σπηλιωπούλου,ο ΑντιδήμαρχοςΔιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Δερεδίνης, ο Αντιδήμαρχος Τμήματος πρασίνου κ. Σπύρος Αργυρός, η Αντιδήμαρχος ΚΕΠ κ. Πετρούλα Παπαγεωργίου,ο πρόεδρος οργανισμού κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης κ. Γιάννης Μανιάτης, ο πρόεδρος της μονομετοχικής Κώστας Δήμου,η δημοτική σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά και Πέτρος Μαγγανάρης,οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαγγανάρης και Γιάννης Οικονόμου,η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου, η κ. Χαλάτσι μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ο πρόεδρος των Θεσσαλών κ.Γιάννης Κουσαίτης,των Πελοποννησίων κ. Σμυρνής,των Ρουμελιωτών κ. Παπαθωμά.ο γραμματέας των Ηπειρωτών Σταύρος Τσοπάνογλου ,από τον Σύλλογο Κρητών ο αντιπρόεδρος κ.Κοτρωνάκης από την πανελλήνια ομοσπονδία Πελοποννησίων ο γεν.γραμματέας κ. Κατσούλας από την ΔΡΑΣΗ ο πρόεδρος Πέτρος Ζάκης,ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ κ. Αλέξανδρος Παπαχρήστος,από το Άνω Γαλάτσι ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πάσχος,από το Αθλητικό σωματείο εδαφοσφαίρισης Γαλάτσι Πετανκ ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ασωνίτης,από  τον Σύνδεσμο των Απανταχού Μεγανησιωτών Ο ΜΕΝΤΗΣ ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Γεωργιάδης, από την Ένωση Ζακυνθίων ο κ. Ξένος Αντώνης,από την Κερκυραική Εστία η κ.Αγάθη Αρκούδη,από την Φαιάκων Ενωση ο πρόεδρος κ.Απόστολος Μπαζιώτης.

 

 (φωτο Γιάννης Ζαβιτσάνος-Κυριάκος Μπούρας)

VIDEO Κυριάκος Μπούρας