Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Οι Επτανήσιοι Γαλατσίου έκοψαν την πίτα τους. Εντυπωσιακή η γιορτινή τους εκδήλωση (φωτο - video)


Εντυπωσιακή υπήρξε η γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης.

Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου με άψογη όπως πάντα οργάνωση έκοψε την πίτα του Συλλόγου και παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα προβάλλοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο Επτανησίων τον άρτιο προγραμματισμό την άψογη συνεργασία και την πολιτιστική προσφορά. To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επιβεβαίωσε και αυτή την φορά ότι στον Σύλλογο των Επτανησίων και θέλουν και μπορούν να ανεβάζουν τον δικό τους πήχη της ποιότητας και του πολιτισμού όλο και περισσότερο ψηλά.
Εντυπωσίασε η μικτή τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου ερμηνεύοντας Επτανησιακές καντάδες και  τραγούδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Στο πιάνο και μαέστρος της χορωδίας ο κ. Αλέξανδρος Φαρής..Την διοικητική ευθύνη της χορωδίας έχει ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος Όπως είπε λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος κ. Ζαβιτσάνος στόχος του Επτανησιακού Συλλόγου είναι να αναδείξει το χορωδιακό τραγούδι και πέραν του ιστού της πόλης.  Να είστε βέβαιοι  είπε, ότι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτιστικό Επτανησιακό Σύλλογο απόλυτα εφικτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
Το χορευτικό τμήμα και αυτή την χρονιά εντυπωσίασε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από το νησί των ποιητών την όμορφη Λευκάδα και την Σιάτιστα την ορεινή κωμόπολη του νομού Κοζάνης.
 Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γκούλτας και υπεύθυνοι οι κ.Γαστεράτου ηκ.Βουτσινά και ο κ. Ζαβιτσάνος..
 Κάνοντας λόγο για τον πολιτισμό είπε: Ευχή μας την καινούργια χρονιά ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας , να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση ,και να απαντούν στην πολιτιστική παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν,που απειλούν τις μνήμες και τις παραδόσεις μας .
Για τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής επεσήμανε:
Καλή δημιουργική χρονιά , καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους φορείς του πολιτισμού της περιοχής μας τα κατ’ εξοχήν ζωντανά δημοκρατικά κύτταρα της ζωής του τόπου η δράση των οποίων είναι η δράση του λαού που απαιτεί, διεκδικεί ,αλλά και δημιουργεί και στοχεύει, στην ατομική και συλλογική έκφραση, στην ψυχαγωγία, στην χαρά, στην επιμόρφωση, στην συμμετοχή για την ειρήνη, την δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία με την ανάπτυξη της ευρύτερης πολιτιστικής δραστηριότητας, και αποτελούν το κατ εξοχή μέσο για την πολιτιστική χειραφέτηση των κοινωνικών στρωμάτων και ομάδων από την κυρίαρχη πολιτιστική αντίληψη που ουσιαστικά τις οδηγεί στον σκοταδισμό .
Κάθε πολιτιστικός φορέας αποτελεί εθνική υπηρεσία, , διότι βοηθά να αντιστέκεται ο λαός στην πολιτιστική διάβρωση και υποκουλτούρα  και  ο ρόλος του στην πολιτιστική αλλαγή του τόπου είναι αναντικατάστατος και θεμελιακός, και  γιαυτόν ακριβώς τον λόγο αλλά και πολλούς περισσότερους αξίζει υλική και ηθική υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα το επίσημο κράτος,
Για τον Σύλλογο των Επτανησίων επεσήμανε: Ο Σύλλογος των Επτανησίων κυρίες και κύριοι όπως οι περισσότεροι σε αυτή την αίθουσα γνωρίζετε πολύ καλά  δεκατέσσερα και πλέον χρόνια μέσα από την δουλειά του και την προσφορά του πασχίζει  ο πολιτισμός να γίνει το καινούριο κέντρο που προσανατολίζονται οι ανθρώπινες σκέψεις στο σύνολό τους, το καινούριο μέτρο των αξιών του ανθρώπου ως ανεπανάληπτης και μοναδικής ύπαρξης, που με συνείδηση της ευθύνης και της ελευθερίας του, γίνεται φορέας αξιών σε μια εποχή που ακολουθεί μια γιγαντιαία εξέλιξη, στην όποια όλοι είμαστε συγχρόνως και μάρτυρες και εργάτες.
Την πίτα ευλόγησαν οι πανοσιολογιότατοι Αρχημανδρίτες Ιωακείμ Αιβαλιώτης, Αθηναγόρας Σουπουρτζής και ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Κούκλης.
Ευχές απηύθυνε στους παρισταμένους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος  Στην εκδήλωση του Επτανησιακού Συλλόγου παρέστησαν Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ρωμανός,  επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων κ. Κώστας Ζώμπος και κ. Ελενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν,  η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά, ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Γιάννης Κορρές ,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Δερεδίνης, Κώστας Δήμος, Πετρούλα Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μπούρα, Πέτρος Μαγκανάρης η πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σπηλιοπούλου, ο υπεύθυνος των τοπικών συλλόγων της ομοσπονδίας Κερκυραίων κ. Γιάννης Αργυροκαστρίτης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαγκανάρης, ο πρώην Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, ο πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου κ. Δημήτρης Κατσούλας,ο πρόεδρος των Κρητών Γαλατσίου κ. Βασίλης Χαρισάκης,η πρόεδρος των Ηπειρωτών Γαλατσίου κ. Γεωργία Τσιούρη,ο αντιπρόεδρος Θεσσαλών Γαλατσίου κ. Σπύρος Ασωνίτης,ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Γαλατσίου κ. Δημήτρης Βαγιάκος, η πρόεδρος του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου κ. Ειρήνη Μαθιού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Γαλατσίου κ. Γιώργος Πάσχος,ο πρόεδρος της ΑΕ Γαλατσίου κ. Τάσος Πασπάλας ο αντιπρόεδρος της τοπικής της ΝΔ κ. Θωμάς Κόντος, και από τον τοπικό τύπο και την εφημερίδα ΓΡΑΜΜΗ ο εκδότης της κ. Γιώργος Τζίμας.

Φωτογραφίες:
Κυριάκος Μπούρας
Γιάννης Ζαβιτσάνος


























VIDEO Γιάννης Ζαβιτσάνος