Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου μας στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Gallery στην Φιλοθέη ( Φωτο - video )


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου πραγματοποίησε  τον ετήσιο χορό του στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Gallery στην Φιλοθέη  παρουσία 200 και πλεον Επτανησίων και φίλων του .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είχε φροντίσει με άψογη οργάνωση  σε συνεργασία με την διεύθυνση του κέντρου  για μια υπέροχη διασκέδαση που διήρκεσε μέχρις αργά τις πρωινές ώρες της επομένης.
Τα μέγιστα συνέβαλε και η πενταμελής υπέροχη ορχίστρα με το κλαρίνο το μουζούλι το βιολί το λαούτο την κιθάρα και τα κρουστά ,με παραδοσιακά  τραγούδια από όλη την Ελλάδα και εντεχνα λαικά χορευτικά , που κράτησαν καθηλωμένους στην πίστα τους παρισταμένους  .
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος στην αναφορά του γιαυτή την εκδήλωση  είπε μεταξύ των άλλων:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και αυτή την φορά για μια άρτια οργάνωση εφάμηλη της κουλτούρας και γενικότερα της πορείας του Συλλόγου μας.Και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της αγάπης και της εμπιστοσύνης με την οποία και μας περιβάλλετε όλα τα χρόνια.
Υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε αυτό που μπορούμε και προσφέρουμε.Αγάπη αλληλοεκτίμηση σεβασμό  άψογη διοικητική οργάνωση απόλυτη διαφάνεια και προσφορά στον ποιοτικό πολιτισμό.Όλοι πλέον γνωρίζετε ποιοι είμαστε, ποιες οι δυνατότητες μας και ποια η πολιτιστική μας προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια.
Συνεχίζουμε  με σεβασμό  στον πολιτισμό και τους θεσμούς, Συνεχίζουμε να αγαπάμε αυτό που κάνουμε  με ανιδιοτέλεια πρόγραμμα και όραμα.
Στο ξεκίνημα της συνεστίασης ομάδα του χορευτικού μας παρουσίασε εντυπωσιάζοντας Αστκούς χορούς της Ζακύνθου.
 Οι Αστοί ,οι ευγενείς της Ζακύνθου πολλοί από τους οποίους ήταν Λατίνοι τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της Ενετοκρατίας στο νησί, συνήθιζαν να εκφράζονται πολιτιστικά με τα δικά τους ήθη και έθιμα με  ευρωπαϊκό χρώμα και ιδιαίτερα ιταλικό. Στο πέρασμα των χρόνων οι εκάστοτε Έλληνες που πλαισιώνουν την τάξη των ευγενών αρέσκονται και αυτοί να διασκεδάζουν με τον ευρωπαϊκό τρόπο και τις συνήθειες που μεταφέρουν οι ξενοι κατακτητές. Στις γιορτές συνόδευαν πάντα ζωντανές ορχήστρες συνήθως από την Ευρώπη και ήταν επόμενο να διασκεδάζουν με χορούς και τραγούδια ευρωπαϊκής προέλευσης  όπως αυτά που παρουσίασε η ομάδα του χορευτικού μας.
Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Μπάστας  ο πρόεδρος του νομικού προσώπου ΚΑΠΗ-Παιδικών σταθμών κ. Γιάννης Οικονόμου οιΔημοτικοί Σύμβουλοι κ.Νίκος Μαγγανάρης, κ.Κώστας Ζώμπος, κ.Έλενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν, Σπύρος Γριμπαβιώτης  ,πρόεδροι και εκπρόσωποι των διαμερισματικών πολιτιστικών φορέων του Δήμου μας, ο πρόεδρος της ΑΕ Γαλατσίου κ. Τάσος Πασπάλας , η πρόεδρος των Επτανησίων Αγίας Παρασκευής κ. Κατερίνα Κοψιδά, και από τον τοπικό τύπο και την εφημερίδα ΓΡΑΜΜΗ ο κ. Γιώργος Τζίμας..
Φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστούμε που με αγάπη και κατανόηση είσαστε κοντά μας και στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας σε ένα κέντρο διασκέδασης που επιλέξαμε όχι τυχαία ,με υπέροχη μουσική και πολύ καλό μενού. Σας ευχαριστούμε για το κέφι που δημιουργήσατε, και την χαρά που σκορπίσατε αλλά και την οικονομική στήριξη που μας παρέχετε την μοναδική σε ετήσια βάση  που αποκομίζει ο Σύλλογος.
Ευχαριστούμε  επίσης τον εμπορικό κόσμο της περιοχής  και γενικότερα τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης για την σημαντική τους συμβολή στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου,

 Ευχαριστούμε και  τον ερασιτέχνη φίλο φωτογράφο Κυριάκο Μπούρα που με υπομονή και αγάπη αποθανάτισε  για όλους μας όμορφες στιγμές.

Το Σάββατο 13 Απριλίου  2019 σας περιμένουμε στην Αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού στο ισόγειο του Δημαρχείου στην εκδήλωση αφιέρωμα στον μεγάλο Νομπελίστα ποιητή και διπλωμάτη Γιώργο Σεφέρη.

Φωτογραφίες: Κυριάκος Μπούρας - Γιάννης Ζαβιτσάνος






































video Κυριάκος Μπούρας