Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στις Σπέτσες την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022






Φίλες και φίλοι
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων Γαλατσίου αποφάσισε και θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στο νησί των αρωμάτων τις Σπέτσες με ενδιάμεσους σταθμούς για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγνούντος και για ,καφέ Ίσθμια και Αρχαία Επίδαυρο.
Επιλέξαμε να επισκευθούμε ένα από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού τις Σπέτσες Γνωστή ως Πιτυούσα στην αρχαιότητα, καθώς διαθέτει πολλά πεύκα, πήρε το σημερινό όνομα την εποχή της Ενετοκρατίας, λόγω των πολλών μυρωδάτων λουλουδιών πάνω στο νησί (isola di spezie, δηλαδή νησί των αρωμάτων). ένα νησί που συνδυάζει άφθονες φυσικές ομορφιές, παραλίες πανέμορφες με κρυστάλλινα νερά και μια ιστορική πόλη-λιμάνι γεμάτη φινέτσα και γραφικότητα.
Είναι η πρώτη εκδρομή που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος μας μετά από δύο και πλέον χρόνια λόγω της γνωστής σε όλους μας πανδημίας που ταλαιπώρησε ολόκληρο τον πλανήτη.
Θα ξεκινήσουμε γύρω στις 07.30 ώρα από το Γαλάτσι( Λεοφώρο Γαλαστσίου εμπροσθεν του super market Γαλαξία) για το νοτιότερο σημείο του νομού Αργολίδας και του δήμου Κρανιδίου την ακτή που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι των Σπετσών την Κόστα, με ενδιάμεσους σταθμούς μας τα Ίσθμια για πρωινό καφεδάκι, και στην συνέχεια για προσκύνημα στη Μονή της Αγνούντος, ένα σημαντικό μοναστήρι του 11ου αι. με μεγάλη ιστορία. Το όνομα της δεν είναι γνωστό από πού προκύπτει. Πιθανόν από την αρχαία ελληνική λέξη “άγνους” λυγαριά, φυτό που αφθονεί στην περιοχή, αλλά πιθανόν και από το ρήμα αγναντεύω, επειδή αγναντεύει όλη τη γύρω περιοχή.
Λίγο αργότερα από το λιμάνι της Κόστα με θαλάσσια ΤΑΧΙ θα αφιχθούμε στο στολίδι του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες όπου θα επισκεφτούμε το τριακοσίων ετών αρχοντικό της θρυλικής ηρωίδα της Παλιγγενεσίας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας της μοναδικής γυναίκας με τον τίτλο του ναυάρχου στη παγκόσμια ιστορία που στεγάζεται σήμερα το μουσείο με το όνομά της..
Εδώ θα δούμε προσωπικά αντικείμενα της εθνικής ηρωίδας, μεταξύ των οποίων την πιστόλα της και τη χρυσοκέντητη μαντήλα της, διάφορες συλλογές όπλων, αρχείων, πορτραίτων και άλλων ιστορικών αντικειμένων, και θα θαυμάσουμε τη μεγάλη σάλα με το υπέροχο ξυλόγλυπτο Φλωρεντινό ταβάνι όπου γίνονταν τα πολεμικά συμβούλια.
Θα γευματίσουμε σε ταβέρνα του νησιού και μέχρι τις 16.30 θα έχουμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε την ιστορική πόλη-λιμάνι την γεμάτη φινέτσα και γραφικότητα.
Στον δρόμο της επιστροφής αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου στον νομό Αργολίδας την αρχαία Επίδαυρο και γύρω στις 21.00 ώρα θα επιστρέφουμε στην πόλη μας το Γαλάτσι.
Φίλες και φίλοι
Σας περιμένουμε να συμμετάσχετε στην εκδρομή μας
Η διοίκηση του Συλλόγου μας όπως όλες οι διοικήσεις του τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε του εκδρομή θα προσπαθήσουμε με άρτιο όπως πάντα προγραμματισμό να περάσουμε μια όμορφη ημέρα.
Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 6973543120 -6958591513-6938634833- 6942938282-6976197166-6944231529-6981340945