Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ο Συλλογός μας έχει ξεκινήσει την επιστροφή του στην μετά covid κανονικότητα



Φίλες και φίλοι

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου  Επτανησίων Γαλατσίου σε συνέχεια των ενημερώσεων του σχετικά με τον προγραμματισμό των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων , την λειτουργία των τμημάτων  του  ,και γενικότερα των διοικητικών του υποχρεώσεων ,σας  γνωρίζει   ότι

παρακολουθεί  ως διοίκηση με έντονο προβληματισμό και αγωνία την συνέχεια της πανδημίας από το  Covid-19 , και την αναγκαστική απραξία στην οποία έχουν περιέλθει μεταξύ των άλλων και οι φορείς του πολιτισμού πανελλαδικά.

Ο πολιτιστικός τομέας δυστυχώς αρχίζει να βγαίνει από την πανδημία και την απραξία δεκαοκτώ και πλέον μηνών κλονισμένος, κατανοώντας ότι μια επιστροφή στο "πριν" δεν είναι  εφικτή.

. Στον Σύλλογο Επτανησίων με έντονο προβληματισμό και ανησυχία αυτή την εποχή προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την κανονικότητα υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και έχουμε ήδη αρχίσει  με αργά και σταθερά βήματα την ανασυγκρότηση του Συλλόγου μας .

Η διετής θητεία του σημερινού διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με τον εσωτερικό του κανονισμό εξαντλείται σε είκοσι περίπου ημέρες. Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας και η  αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων δεν μας επιτρέπει αυτή την εποχή  την πραγματοποίηση Γενικής συνέλευσης και εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης.

Ομόφωνα αποφασίσαμε σύμφωνα και με τις κείμενες διατάξεις  που προβλέπουν την παράταση της θητείας των οργάνων Σωματείων και ΝΠΙΔ να αναστείλουμε την γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 1922 εφόσον και οι τότε  συνθήκες αλλά και οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύουν το ίδιο χρονικό διάστημα  θα μας επιτρέψουν  να διεκπεραιώσουμε τον προαναφερόμενο προγραμματισμό μας

Μέχρις και τότε ο Σύλλογος μας προσκαλεί τους συμπατριώτες μας Επτανήσιους της περιοχής  και των όμορων  δήμων, όλους όσους αγαπούν τον ποιοτικό πολιτισμό και τον φορέα της περιοχής που εκπροσωπεί τις καταβολές μας,να στηρίξουν την προσπάθεια  προσφοράς  του στην κοινωνία και τον ποιοτικό  πολιτισμό    δηλώνοντας συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του για την εκλογή νέας διοίκησης .

Έχει αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η επανέναρξη λειτουργίας του χορευτικού τμήματος και της χορωδίας μας και εδώ με πολύ μεγάλη προσοχή  ,ιδιαίτερα   μικρό  αριθμό συμμετασχόντων,  και  αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το χορευτικό του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα  κάθε Τετάρτη στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του  Δημαρχείου της πόλης πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.

Η Χορωδία μας με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη  κάθε Παρασκευή στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του  Δημαρχείου της πόλης πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού.

Ομόφωνα αποφασίσαμε εφόσον οι καιρικές συνθήκες και όχι μόνο το επιτρέψουν, να συμμετάσχουμε  στις υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου, και σας προσκαλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας την εορταστική μας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα ώρα 17.00-20.00 σε υπαίθριο χώρο της πόλης.(Θα υπάρξει εγκαιρα σχετική ενημέρωση ) . 

Δεν θα επισπεύσουμε περισσότερες εκδηλώσεις για όσο χρόνο οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν θέτοντας σε  κίνδυνο την υγεία μελών και φίλων..

Παλιότεροι προγραμματισμοί και δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους ας περιμένουν.

Προέχει  η υγεία και η ασφάλεια μελών και φίλων δίχως περιορισμούς  σε παρισταμένους και   αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων . Θα επανέλθουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητας μας περισσότερο δυνατοί και δημιουργικοί με όλους εσάς κοντά μας όταν πρέπει όπως πρέπει. Δεν ξεχάσαμε αυτό που μπορούμε και θέλουμε, αλλά οφείλουμε πρώτιστα να σεβαστούμε την ζωή και την υγεία όλων μας. Ξεκινώντας  βιαστικά και επικίνδυνα σε μια εποχή που θρηνούμε καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας δεν προσφέρουμε στον ποιοτικό πολιτισμό και την κοινωνία.

Ο Πολιτισμός ανήκει σε όλους δίχως περιορισμούς και κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των παρισταμένων σε κλειστούς χώρους. Ας τιθασεύσουμε την υπομονή ,με την  καθημερινότητα μας να ξανακερδίσει την χαμένη λόγω πανδημίας πολιτιστική της ταυτότητα, περισσότερο ανθρώπινη και όχι ανθρωπόμορφη με πολλά χαμόγελα και όπως πάντα με όλους μαζί στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού .