Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία. ( ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ )




Φίλες και φίλοι

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος μας έχει προγραμματίσει και θα πραγματοποιήσει  την Κυριακή 3 Νοεμβρίου  2019  ημερήσια εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία .

Εμείς στον Σύλλογο Επτανησίων όπως όλοι πλέον γνωρίζετε είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε  αμιγώς πολιτιστικές  επιλογές και αυστηρά σχολαστικοί στον προγραμματισμό μας. Δεν είμαστε τέλειοι αλλά πάντα  προσπαθούμε το καλύτερο.
Αν προσεκτικά ανατρέξετε στο blog του Συλλόγου και στην σελίδα εκδρομές (ΕΔΩ) θα διαπιστώσετε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εξαντλήσει τους περισσότερους κοντινούς προορισμούς που προσφέρονται για ημερήσια εκδρομή.

Και αυτή την φορά  υπήρξε δύσκολη η επιλογή μας για την ημερήσια εκδρομή  με σχετικά χαμηλό κόστος και όλα όσα στοιχεία προαναφέραμε .Επιλέξαμε να σας ταξιδέψουμε στην  ορεινή Αρκαδία με την  πλούσια ιστορία και άγρια φυσική ομορφιά με τους παραδοσιακούς οικισμούς,  τους πύργους τα αρχοντικά, τα πέτρινα γεφύρια και τους νερόμυλους, τα άφθονα νερά,τα  μοναστήρια, τις βιβλιοθήκες και τα μουσεία.

Θα επισκεφτούμε , το όμορφο Λιμποβίσι. Πυργωμένο στα 1200 μέτρα ύψος, πάνω από τις χαράδρες του Μαινάλου στέκεται αήττητο το χωριό του ελευθερωτή του γένους, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,και το «πέτρινο κοσμήμα» της Αρκαδίας την «Χωριατοπούλα του Μωριά» όπως  αποκαλούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης την Στεμνίτσα. 
.Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και θα χορέψουμε σε ταβέρνα της περιοχής του Ελληνικού Αρκαδίας.. Χτισμένο επάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, το Ελληνικό Αρκαδίας ή αλλιώς Μουλάτσι, είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας,
Σας καλούμε να συμμετάσχετε όπως κάθε φορά και να στηρίξετε με την παρουσία σας και αυτή την  ποιοτική πολιτιστική δραστηριότητα του Συλλόγου.



Το Διοικητικό Συμβούλιο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


07.30  Αναχώρηση από Γαλάτσι. Λ Γαλατσίου super market  ΓΑΛΑΞΙΑΣ 

09.30Αφιξη Αρτεμίσιο. Στάση για καφέ

10.15 Αναχώρηση.

11.45 Άφιξη Λιμποβίσι Αρκαδίας. Επίσκεψη στο σπίτι του Κολοκοτρώνη.





Στην καρδιά του πολύκορφου και ελατοσκέπαστου Μαινάλου, όπου η μουσική από το σουραύλι του Πάνα μπερδεύεται με το βουητό του έλατου και   το κελάρυσμα των νερών του ξεροπόταμου που κατεβαίνει από το Αρκουδόρεμα σμίγει  με την απέραντη γαλήνη της φύσης, εκεί σε μια γωνιά  βρίσκεται κουρνιασμένο το χωριό της Ελλάδας, το χωριό του Κολοκοτρώνη, το όμορφο Λιμποβίσι. Πυργωμένο στα 1200 μέτρα ύψος, πάνω από τις χαράδρες του Μαινάλου στέκεται αήττητη  η αετοφωλιά τους  . Το χωριό που έθρεψε την απροσκύνητη και αδούλωτη  γενιά των σταυραετών.
.  Η πλατεία του χωριού δροσίζεται από γάργαρες πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει ανεμπόδιστα το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.

12.30 Αναχώρηση

13.15 Άφιξη  στη Στεμνίτσα. -Επίσκεψη και ξενάγηση στην  Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας.


Η Στεμνίτσα είναι η πρώτη πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας ενώ έχει ανακηρυχθεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985, χάρη στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα αρχοντικά της, τα γραφικά καλντερίμια της και τις παλιές της εκκλησιές.

Η «Χωριατοπούλα του Μωριά» όπως την αποκαλούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που ήταν και αγαπημένο του χωριό είναι κτισμένη στα ερείπια της Αρχαίας Υψούντος και στη βραχώδη πλαγιά του όρους Κλινίτσα στις παρυφές του Μαινάλου. Σύμφωνα δε με τη μυθολογία, χτίστηκε από τον Υψούντα, έναν από τους πενήντα γιους του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα.
Είναι ένα χωριό πραγματικά  ειδυλλιακό, καθώς περπατά κανείς ανάμεσα στις καρυδιές και τις κερασιές και απολαμβάνει την σπουδαία αρχιτεκτονική των σπιτιών της,  τις βυζαντινές εκκλησίες και τα πέτρινα κεφαλόβρυσα. Φημίζεται για τη μεγάλη ιστορία που έχει στην αργυροχρυσοχοΐα, όπου λειτουργεί και η ομώνυμη σχολή ακόμα και σήμερα. 
Η Στεμνίτσα είναι κτισμένη στα 1.080 μ. υψόμετρο, στο κοίλωμα της Κλινίτσας και ανάμεσα σε τέσσερις ρεματιές βάση της φημισμένης αμυντικής της αρχιτεκτονικής.
Η Στεμνίτσα, το «πέτρινο κοσμήμα» της Αρκαδίας, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη πρώτα απ’ όλα με το προφανές προσόν της, την ομορφιά . Τα στιβαρά αρχιτεκτονικά σύνολα με τα πέτρινα αρχοντικά σπίτια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια,και τα καταπράσινα τοπία..



Η Στεμνίτσα, εκτός από οικισμός με ιδιαίτερη ομορφιά, γίνεται πόλος έλξης πολλών νέων και δημιουργικών ανθρώπων.Εδώ η τέχνη συναντά την παράδοση
 Στο γραφικό, παραδοσιακό χωριό της Στεμνίτσας λειτουργεί από το 1976 μία σχολή μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα,  Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας . Εδώ διδάσκεται η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη ακμή σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως ήταν η Ρόδος και τα Γιάννενα.
Ήδη από τα μεταβυζαντινά χρόνια η Στεμνίτσα αποτελεί αργυροχρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο με ονομαστούς τεχνίτες που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και εδραιώνουν μια μακραίωνη παράδοση στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας
H Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 στη Στεμνίτσα, περιοχή με ιδιαίτερη παράδοση στη συγκεκριμένη τέχνη. Θεμελιώθηκε από δύο σπουδαίους τεχνίτες, τους αείμνηστους Μπαρμπα-Λάμπη Κατσούλη και Αριστείδη Βλαχογιάννη. Τη χρονιά 2007-2008 έγινε δημόσια Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) και σήμερα αποτελεί δημόσιο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (Τ.Ε.Ε.). Η Σχολή αυτή, μοναδική στην Ελλάδα, συγκεντρώνει στο μικρό, παραδοσιακό οικισμό της Στεμνίτσας μαθητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έρχονται για να διδαχθούν την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας στο πλεον κατάλληλο περιβάλλον και από τους πιο έμπειρους καθηγητές, απόφοιτοι και οι ίδιοι, στην πλειοψηφία τους, της Σχολής.
Παρά το γεγονός ότι η Στεμνίτσα είναι μια ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή, κάθε χρόνο είναι πλήρης φοιτητών, αρκετοί εκ των οποίων έχουν μάλιστα διακριθεί σε σημαντικούς διαγωνισμούς. Το 2012, για παράδειγμα, μαθήτριες της Σχολής κέρδισαν τρία πρώτα βραβεία, αλλά και έναν δεύτερο έπαινο, στον 23ο διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος της διεθνούς έκθεσης KOSMIMA, στην HELEXPO Θεσσαλονίκης.





14.00 Αναχώρηση


14.30 Άφιξη στο Ελληνικό Αρκαδίας για φαγητό.



Στη μαγευτική Γορτυνία της Αρκαδίας, σε υψόμετρο 700 μ.,  χτισμένο επάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, το Ελληνικό Αρκαδίας ή αλλιώς Μουλάτσι, είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας.
Βρίσκεται ανάμεσα στην Στεμνίτσα και την Καρύταινα και μυεί τους επισκέπτες του στην αυθεντική ομορφιά της Ορεινής Αρκαδίας.
Εδώ, τα αρώματα της αρκαδικής φύσης «μπλέκονται» με τις μυρωδιές των καμμένων ξύλων από τις καμινάδες, δίνοντας την αίσθηση ενός αληθινά αυθεντικού ελληνικού χωριού, όπου η πέτρα είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής. Κατά τον περίπατό σας, θα γοητευτείτε από τα παραδοσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τις πέτρινες βρύσες και κρήνες που στολίζουν το Ελληνικό και προσδίδουν ακόμη περισσότερη αρχοντιά στην παραδοσιακή του όψη.
Για το μεσημβρινό μας φαγητό και την διασκεδασή μας στην ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΤΑΛΟΥΜΗ στην περιοχή του Ελληνικού.






Ø  16.30 Αναχώρηση

Ø  18.00. Άφιξη στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.Στάση για καφέ.

Ø  18.30 Αναχώρηση για Γαλάτσι.

Ø  21.00 άφιξη Γαλάτσι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6973543120 -6944720801-6975871048- 6942938282-6973204835-6944231529-6976197166

                         Τιμή συμμετοχής  : 16.00