Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ο Σύλλογος των Επτανησίων Γαλατσίου έχει προγραμματίσει εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 26,27,και 28 Μαΐου 2018 στο Φιόρο του Λεβάντε την πανέμορφη Ζάκυνθο.(Αναλυτικό πρόγραμμα - φωτογραφίες)


Φίλες και φίλοι.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων Γαλατσίου θα πραγματοποιήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 26,27,και 28 Μαίου 2018 εκδρομή στο Ιόνιο Πέλαγος, στο Φιόρο του Λεβάντε την πανέμορφη Ζάκυνθο.
 Εμείς στον Σύλλογο Επτανησίων  όπως όλοι πλέον γνωρίζετε είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αμιγώς πολιτιστικές επιλογές και αυστηρά σχολαστικοί στον προγραμματισμό μας. Δεν είμαστε τέλειοι αλλά πάντα προσπαθούμε το καλύτερο .
Σας καλούμε να συμμετάσχετε όπως κάθε φορά και να στηρίξετε με την παρουσία σας και αυτή την ποιοτική πολιτιστική δραστηριότητα του Συλλόγου. Δεν υπάρχει πρόβλημα συμμετασχόντων αλλά υποχρέωση και σεβασμός από μέρους της διοίκησης να ενημερώσουμε ισότιμα και όχι ετεροχρονισμένα όλους εσάς που με αγάπη και σεβασμό στηρίζετε τις πρωτοβουλίες μας.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΑΚΥΝΘΟΣ


Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των Ιόνιων νήσων. Βρίσκεται νότια της Κεφαλονιάς και δυτικά της Πελοποννήσου. Η προνομιακή γεωγραφική της θέση δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να επισκεφθεί εύκολα και τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσιων ή και τις απέναντι Πελοποννησιακές ακτές, που φημίζονται για την ομορφιά τους.
Είναι ένα ορεινό νησί που χαρακτηρίζεται από τα πευκόφυτα βουνά και τους εύφορους κάμπους, που χαρίζουν στη Ζάκυνθο ατέλειωτα καταπράσινα τοπία. Ενώ οι ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, οι βραχώδεις ακτές, οι εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών του νησιού. Εδώ, θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, το Λαγανά, τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές κ.α. Κατά την περιήγησή του κανείς στο νησί εντυπωσιάζεται από τις ανεπανάληπτες φυσικές καλλονές του νησιού, από τα ιστορικά μνημεία και τους φιλόξενους κατοίκους.
Το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους. Γι' αυτό και στο νησί ιδρύθηκε για την προστασία τους, στο κόλπο του Λαγανά, το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο.
Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με ξεχωριστή κουλτούρα. Γνώρισε μεγάλη πνευματική άνθηση και γέννησε σπουδαίες προσωπικότητες που διακρίθηκαν στις καλές τέχνες, την λογοτεχνία, την ποίηση κ.α. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου. Είναι ο τόπος που έζησε ο Γρηγόρης Ξενόπουλος και πολλές ακόμη προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
Είναι το νησί της καντάδας και της οπερέτας. Εδώ, όλα τα συναισθήματα ντύνονται με νότες. Πως λοιπόν να μην λατρέψεις κανείς τη Ζάκυνθο; Τα έχει όλα. Ιστορία, αξιοθέατα, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, κατάφυτα δάση και εύφορες πεδιάδες, ατέλειωτες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα Σάββατο 26 Μαίου 2018
---------------------------------------------------

0645    -  Αναχώρηση από Γαλάτσι.Λ Γαλατσίου super market  ΓΑΛΑΞΙΑΣ  (Αυστηρή    ώρα αναχώρησης  να προλάβουμε το ferry  στην Κυλλήνη)

08.30  - Άφιξη στο Κιάτο Κορινθίας- στάση για καφέ.
09.00 – Αναχώρηση
10.30. – Άφιξη σε Κυλλήνη. Έκδοση ατομικών εισιτηρίων από μέρους του Συλλόγου. Επιβίβαση σε  ferry.
11.00 – Aναχώρηση  από λιμάνι Κυλλήνης.
12.30 – Άφιξη στο λιμάνι  της Ζακύνθου .Επιβίβαση στο λεωφορείο αναχώρηση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


12.35 Άφιξη  στο Βυζαντινό μουσείο .(Εισητήριο€4, Μειωμένο: €2 )
Αποτέλεσμα εικόνας για Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου

Σήμερα στη μεγάλη πλατεία του Διονυσίου Σολωμού δεσπόζει το μεγαλοπρεπές νεοκλασικό κτίριο του Μουσείου της Ζακύνθου, το οποίο ανεγέρθηκε το 1959 και η κατασκευή του βασίσθηκε στην αρχιτεκτονική μελέτη του αρχιτέκτονα Σπυρίδωνα Λέγγερη. Το συνολικής έκτασης 1.563 τ.μ. οικοδόμημα έχει διαμορφωθεί τόσο στο ισόγειο, όσο και στους ορόφους του για να φιλοξενήσει ό,τι πολύτιμο έχει διασωθεί από τον καταστροφικό σεισμό και την πυρκαγιά που έπληξαν το νησί το 1953. Στο πρώτο ευρετήριο του Μουσείου είχαν καταγραφεί περίπου οκτακόσια έργα. Το Μουσείο έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης της εξέλιξης της μεταβυζαντινής και της νεότερης ελληνικής τέχνης και προσφέρει πλήρη εικόνα των επιρροών της δυτικής τέχνης στα Επτάνησα. 

Η στοά που διασχίζει ο επισκέπτης για να προσεγγίσει την είσοδο του Μουσείου, κοσμείται με κιονόκρανα, απομεινάρια του Δημοτικού Θεάτρου «Φώσκολος», ενός από τα ωραιότερα θέατρα της ανατολικής Μεσογείου, σχεδιασμένο από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ernst Ziller. Στον εξωτερικό περίβολο στέκει το άγαλμα του Διονύσιου Σολωμού, αντίγραφο πρωτότυπου έργου του αθηναίου γλύπτη Γεωργίου Βρούτου. Κατά την είσοδό του στον κύριο χώρο του Μουσείου, ο επισκέπτης αντικρίζει την «Λιτανεία του λειψάνου του αγίου Χαραλάμπη», έργο του Ιωάννη Κοράη, που ανταποκρίνεται πλήρως στις τρεις βασικές αρχές του αναγεννησιακού θεάτρου: της ενότητας του χώρου, του χρόνου και της δράσεως. 

Οι συλλογές του Μουσείου εκτίθενται σε επτά αίθουσες, δύο στο ισόγειο και πέντε στον όροφο, ενώ πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον, το κτίριο περιλαμβάνει χώρο υποδοχής κοινού, εργαστήριο συντήρησης, καθώς και χώρους που έχουν διαμορφωθεί για να στεγάσουν το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό. Το Μουσείο έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς στις αίθουσές του περιοδικές εκθέσεις, όπως τις συλλογές Πιερίδη και Φρυσίρα και την τιμητική έκθεση Κώστα Μπάρμπα. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί πειραματικά εκπαιδευτικά προγράμματα - ξεναγήσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon, πολιτιστικές δραστηριότητες και επετειακές εκδηλώσει



13.30 Αναχώρηση .
14.00 Άφιξη στην περιοχή Ξηροκάστελο για μεσημβρινό φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.



Η πυξίδα μάς οδηγεί στη νοτιοανατολική ακτή της Ζακύνθου, στην καταπράσινη και πευκόφυτη περιοχή Ξηροκάστελο, σε μέγιστο υψόμετρο 400 μ., περίπου 11 χλμ. από την Πόλη της Ζακύνθου. Η γαλήνη του τοπίου, όπου δεσπόζει ο λόγγος του Αγίου Διονυσίου, ένα παρθένο δάσος με πλούσια βλάστηση, συνθέτει το καλύτερο "σκηνικό" για ήρεμες και ξένοιαστες διακοπές.
Η χερσόνησος Βασιλικού, όπου βρίσκεται το Ξηροκάστελο, είναι διάστικτη με όμορφες αμμουδιές αλλά και κάποιες μικρές βοτσαλωτές παραλίες. Μόλις 75 περιπατητικά μέτρα από το ξενοδοχείο IonianHill, θα συναντήσετε την πρώτη παραλία για μπάνιο. Στην ευρύτερη περιοχή θα δείτε το Πόρτο Ντα Βία, το λιμανάκι των Ενετών, την Παναγία Σκοπιώτισσα (ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια του νησιού), αλλά και το Μουσείο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, καθώς εδώ βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους βιότοπους της θαλάσσιας χελώνας Caretta- caretta.

16.00 Αναχώρηση

16.45 Άφιξη στο Ξενοδοχείο  ΣΤΡΑΝΤΑ ΜΑΡΙΝΑ στην πόλη της Ζακύνθου για μεσημβρινή ξεκούραση
Σχετική εικόνα

19.00 Αναχώρηση
19.15 Άφιξη στον λόφο του Στράνη όπου ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον Εθνικό  Ύμνο 

Αποτέλεσμα εικόνας για λόφο του Στράνη



Σε απόσταση μόλις  δύο χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται ο λόφος του Στράνη, ακριβώς πάνω στην διασταύρωση που στρίβουμε για την Μπόχαλη. Εδώ ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, ακούγοντας τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου, εμπνεύστηκε και έγραψε τον εθνικό μας ύμνο.
Στην μικρή πλατεία, στην θέση που σήμερα δεσπόζει η προτομή του Διονυσίου Σολωμού, υπήρχε το δέντρο στην σκιά του οποίου έγραψε τον < Ύμνο εις την Ελευθερία> και τους <Ελεύθερους Πολιορκημένους>.
Το αρχοντικό του ποιητή βρίσκεται λίγο πιο πάνω προς την κορυφή του λόφου το οποίο διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση ακόμα και σήμερα. Η ομορφιά του τοπίου(καταπράσινος πευκόφυτος λόφος) και η υπέροχη θέα μας βοηθούν να κατανοήσουμε σε ποιο βαθμό αυτά τα στοιχεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και ενέπνευσαν τον εθνικό μας ποιητή ώστε να δημιουργήσει τα υπέροχα αυτά έργα.
Η πρόσβαση προς τον λόφο του Στάνη είναι πολύ εύκολη και σύντομη από την πόλη. Αξίζει τον κόπο να ανηφορίσετε προς αυτόν γιατί η μαγευτική θέα σε συνδυασμό με το εκπληκτικό φυσικό τοπίο θα σας μαγέψει.


 Στην συνέχεια στην περιοχή Μπόχαλη για απογευματινό καφέ.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΠΟΧΑΛΗ


Η πιο ξακουστή περιοχή του νησιού είναι η Μπόχαλη, η οποία βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της πόλεως της Ζακύνθου και απέχει μόλις 2 χμ από αυτήν. Από εκεί η θέα είναι μαγευτική καθώς μπορούμε να θαυμάσουμε από ψηλά όχι μόνο την πόλη αλλά και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου που εκτείνεται μπροστά σου, το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά.
Είναι από τις παλαιότερες γειτονιές της Ζακύνθου καθώς αποτέλεσε την πρώτη περιοχή επέκτασης της παλιάς πρωτεύουσας που κάποτε βρισκόταν μέσα στο κάστρο. Λόγω των σεισμών τα αρχοντικά της έχουν καταρρεύσει αλλά αξίζει να περπατήσετε στα στενά της με τα παλιά σπίτια. Το παράξενο σχήμα των λοφίσκων σε συνδυασμό με τις αρμονικές αντιθέσεις των χρωμάτων δημιουργούν μια θαυμάσια ατμόσφαιρα. Ένας μικρός ανήφορος σε οδηγεί στο λοφίσκο του Αντίλαλου, λίγο πριν το χωριό.
Ο λόφος της Μπόχαλης είναι κατάφυτος από ελαιόδεντρα και πεύκα. Παίρνοντας τον κεντρικό δρόμο προς την Μπόχαλη φτάνουμε στην κεντρική πλατεία του προαστίου αυτού όπου βρίσκονται πολλά μαγαζιά για φαγητό, ποτό κτλ. Στην αριστερή πλευρά της πλατείας βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το βυζαντινό εικόνισμα της Θεοτόκου. Αρκετά τμήματα του ναού εκλάπησαν από την παλιά εκκλησία της Χρυσοπηγής του 16ου αιώνα που αρχικά βρισκόταν μέσα στο Κάστρο. 


20.30 Αναχώρηση για την πόλη της Ζακύνθου-Ξενοδοχείο

21.00 Άφιξη στο ξενοδοχείο με ελεύθερες επιλογές για το υπόλοιπο της ημέρας.

2η ημέρα Κυριακή 27 Μαίου 2018
-------------------------------------------------

07.00-09.00 Πρωινό στο ξενοδοχείο – Μπουφές
09.00 Αναχώρηση
0910 Προσκύνημα στο σκήνωμα του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου.(  θα παραμείνουμε να παρακολουθήσουμε την τέλεση της θείας λειτουργίας προαιρετικά αλλά όχι περισσότερο από ώρα 10.00)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΗΝΩΜΑ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ



Ο μεγαλοπρεπής και ευρύχωρος ναός του πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου κτίσθηκε σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με σχέδια του καθηγητού και ακαδημαϊκού Αναστασίου Ορλάνδου. Θεμελιώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1925 και εγκαινιάσθηκε στις 22 Αυγούστου 1948, κοσμείται δε με πυργοειδές κωδωνοστάσιο ύψους 37 μέτρων, το οποίο αποτελεί σύμβολο και σημείο αναφοράς για τους απανταχού της Γης Ζακυνθινούς. 

10.00 Αναχώρηση

10.20 Άφιξη στην περιοχή Τσιλιβί 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΒΙΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Το Τσιλιβί είναι ένας δημοφιλής προορισμός για οικογένειες και ζευγάρια και ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του νησιού της Ζακύνθου. Βρίσκεται βορειο-ανατολικά του νησιού και έχει μια μεγάλη (2χμ) αμμώδης παραλία που έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το βραβείο της Μπλέ Σημαίας.

Προαιρετική επίσκεψη στο ναυτικό μουσείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ο Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο στην περιοχή του Τσιλιβί,



Το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο στην περιοχή του Τσιλιβί, 7 χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, οφείλει το όνομά του στο ζωγράφο-καραβογράφο των ναυτικών μουσείων της χώρας Αντώνη Μιλάνο, ο οποίος είναι και ο δημιουργός του. Στις αίθουσές του εκτίθενται ιστορικά κειμήλια Ελλήνων ηρώων (όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Μίλτος Ιατρίδης κ.ά.) που προσφέρθηκαν από τους απογόνους τους. Σημείο αναφοράς της είναι η μεγαλύτερη Ναυτική Πινακοθήκη σε ολόκληρη την Ελλάδα, με εκθέματα που αφηγούνται μια ιστορία 4.000 ετών από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον 20ο αιώνα. Η έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στολές, μοντέλα πλοίων, πυξίδες, μετάλλια, πληροφοριακό υλικό κ.ά.

Είσοδος €3
Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών

11.20 Αναχώρηση
12.20 Άφιξη στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κρυμνών στην περιοχή Βολίμες όπου από εξέδρα  θα δούμε την πλαζ Ναυάγιο
Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Αποτελεί μια πασίγνωστη παραλία στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο ορεινό χωριό της Αναφωνήτριας. Πεντακάθαρα νερά, λευκή άμμος, εντυπωσιακοί απότομοι βράχοι και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου συνθέτουν ένα φανταστικό σκηνικό.
ο Γερμανός περιηγητής E.L. Salvatos αναφέρει το 1901, για την περιοχή του Ναυαγίου, ότι ήταν μία πολύ μικρή παραλία με μαύρες πέτρες. Γέροντες της περιοχής μιλούν ότι μέχρι το 1920 υπήρχε εκεί πολύ μικρή παραλία με το όνομα Σπιριλί.
Μετά το 1922 από κατολισθήσεις δημιουργήθηκε αρχικά η πρώτη αξιόλογη παραλία η οποία ήταν περίπου μέχρι το σημείο που είναι σήμερα το καράβι. Η τελευταία κατολίσθηση μετά το Ναυάγιο δημιούργησε την σημερινή παραλία.

Tο ναυάγιο τοποθετείται χρονολογικά στο 1983, ενώ το πλοίο το οποίο ναυάγησε μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

13.00 Αναχώρηση
14.00 Άφιξη στην περιοχή Καμπί για μεσημβρινό φαγητό


Ειδυλλιακό τοπίο από το Καμπί Ζακύνθου


Στη δυτική πλευρά του νησιού της Ζακύνθου υπάρχει ένα μέρος που εντυπωσιάζει και ξεχωρίζει. Εκεί βρίσκεται το Καμπί, ένα μικρό χωριό περιτριγυρισμένο από ελιές και αμπέλια το οποίο προσφέρει μοναδική θέα καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού αντικρίζοντας τον όρμο της Σχίζας. Από αυτό το σημείο μπορεί να απολαύσει κανείς μια μοναδική θέα στο πέλαγος από ύψος 300 περίπου μέτρων ενώ δεκάδες επισκέπτες συρρέουν εκεί για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.
Εκτός από την όμορφη θέα που «κόβει την ανάσα» ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα του χωριού είναι το Μυκηναϊκό νεκροταφείο με τους λαξευτούς τάφους καθώς έχουν βρεθεί πολλά ευρήματα από τους Μυκηναϊκούς χρόνους. Μάλιστα σε κάποιους από τους τάφους βρέθηκαν αντικείμενα όπως βάζα, παρόλο που κάποιοι είχαν λεηλατηθεί, και τα οποία αξιολογήθηκαν αργότερα από ερευνητές. Γνωστός είναι επίσης στο σημείο ένας μεγάλος σταυρός προς τιμήν αυτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και ο οποίος αποτελεί σημείο κατατεθέν.

Το γραφικό ορεινό αυτό χωριό έχει λιγοστούς κατοίκους το χειμώνα και λίγους περισσότερους το καλοκαίρι ενώ ζωή δίνουν και οι τουρίστες που φτάνουν για να απολαύσουν τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα κατά τη δύση. Η θέα στο απέραντο γαλάζιο που χάνεται το μάτι συμπληρώνεται από το κατάφυτο τοπίο ενώ μπορεί κανείς να περπατήσει στα στενά δρομάκια κάνοντας βόλτα ανάμεσα στα πέτρινα κτίσματα.

16.00 Αναχώρηση
16.30 Άφιξη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Στάση για τυχόν σωματικές ανάγκες
16.45 Αναχώρηση
17.10 Άφιξη στην λίμνη Κεριού για απογευματινό καφέ.

Αποτέλεσμα εικόνας για λίμνη Κεριού Ζακύνθου



Η λίμνη Κερίου είναι μικρή λίμνη που βρίσκεται στη Ζάκυνθο στα δυτικά του κόλπου του Λαγανά, κοντά στο ακρωτήριο Κερί. Έχει έκταση μόλις 282 στρέμματα και αποξηραίνεται τελείως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι γνωστή κυρίως για το πετρέλαιο που αναβλύζει.
Στη λίμνη παρατηρείται ροή πίσσας γεγονός που της προσδίδει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Η ροή της πίσσας δεν είναι σταθερή, ούτε το ίδιο έντονη σε όλα τα σημεία της. Ύπαρξη πίσσας στη λίμνη αναφέρεται από την αρχαιότητα καθώς ο Ηρόδοτος κάνει αναφορά για ύπαρξη πίσσας σε λίμνη της Ζακύνθου. Επίσης ο περιηγητής Φρανσουά Ρενέ Σατωμπριάν που ταξίδεψε στην Ελλάδα το 1811 αναφέρει πως η Ζάκυνθος εκείνη την εποχή ήταν ξακουστή για το πετρέλαιο, όπως ήταν και τον καιρό του Ηρόδοτου αλλά και για την σταφίδα της που ανταγωνιζόταν την Κορινθιακή.

Η λίμνη βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας και σε πολύ μικρή απόσταση από αυτή. Χωρίζεται από την θάλασσα από την αμμουδιά της παρακείμενης παραλίας και από έναν σύγχρονο δρόμο που έχει διανοιχτεί στην περιοχή. Παραμένει στεγνή στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου και καλύπτεται από καλαμιές και άλλα φυτά. Περιτριγυρίζεται από σπίτια του σύγχρονου παραθεριστικού οικισμού και από πλούσια βλάστηση που εξακολουθεί να υπάρχει η οποία περιλαμβάνει κυρίως ελαιώνες.

18.15 Αναχώρηση
19.00  Άφιξη στο  ξενοδοχείο για ξεκούραση
21.00 Αναχώρηση για γνωστή ταβέρνα της πόλης με  παραδοσιακή μουσική για βραδυνό φαγητό και διασκέδαση.


                Τρίτη ημέρα Δευτέρα 28 Μαίου 2018
………………………………………………………………………

07.00-09.00 Πρωινό στο ξενοδοχείο – Μπουφές

09.15 Αναχώρηση  από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας
Μετάβαση στο μουσείο Διονυσίου Σολωμού – Ανδρέα 
Κάλβου. Προαιρετική είσοδος 

Σχετική εικόνα



Το μουσείο αυτό το συναντάμε στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1959 (φιλολογικό-κοινωνικό σωματείο) τιμώντας την μνήμη δύο σπουδαίων ζακυνθινών ποιητών, του Διονυσίου Σολωμού και Αντρέα Κάλβου. Με την είσοδό μας στο μουσείο το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι το ιστορικό πουρνάρι, που βρισκόταν στο λόφο του Στράνη, κάτω από το οποίο ο Δ.Σολωμός εμπνεύστηκε τον εθνικό μας ύμνο. Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στο ισόγειο στεγάζεται το μαυσωλείο, στο οποίο από τις 17 Ιανουαρίου 1968, φυλάσσονται τα οστά του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, τα οστά του Ανδρέα Κάλβου και της συζύγου αυτού. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει ζωγραφικά έργα του 18ου και 19ου αι. καθώς και διάφορα κεραμικά και γλυπτά της εποχής εκείνης. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επίσης χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού, του Ιωάννη Τσακασιάνου, του Διονυσίου Ρώμα, του Παύλου Καρρέρη, του Νικολάου Μάντζαρου, του Ερμάνου Λούντζη, του Αντωνίου Μάτεση, και του Γρηγορίου Ξενόπουλου που υπάρχουν στις αίθουσες του μουσείου, παραδοσιακές ενδυμασίες, όπλα αριστοκρατικών οικογενειών και προσωπογραφίες (Άγιος Διονύσιος, Διονύσιος και Αλέξανδρος Ρώμας) καθώς και ιδιωτικά αντικείμενα επιφανών προσώπων του νησιού (πιάνο Δομενεγινή, κ.ά.).
Να σημειώσουμε ότι Το έτος 1978, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε με βραβείο το μουσείο για την δράση και την προσφορά του ενώ το 2000 το μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, προτάθηκε για το ευρωπαϊκό βραβείο του μουσείου της χρονιάς έτους 2001 ( European Museum of the Year Award).



11.10 Αναχώρηση

11.30 Άφιξη στην περιοχή Καλαμάκι για καφέ.(περιοχή που συχνάζει η καρέτα-καρέτα)
Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΑΜΆΚΙ Ζακύνθου


12.30 Αναχώρηση

12.45 Άφιξη στον Λαγανά σε ταβέρνα της περιοχής για μεσημβρινό φαγητό

Σχετική εικόνα


Η παραλία του Λαγανά είναι η πιο πολυσύχναστη, κοσμοπολίτικη και ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή της Ζακύνθου. Η παραλία είναι απέραντη αφού έχει μήκος 9 χμ. Αποτελείται από άμμο και τα νερά της είναι ζεστά, ρηχά και καταγάλανα.  
Αν σας ενοχλεί η πολυκοσμία που υπάρχει στο κεντρικό σημείο της παραλίας, δεν έχετε παρά να περπατήσετε λίγο πιο πέρα για να βρείτε ένα πιο ήσυχο μέρος.
Τα θαλάσσια σπορ δεν επιτρέπονται γιατί ο κόλπος αυτός είναι ο εκλεκτός της χελώνας Caretta- Caretta για την αναπαραγωγή της. Υπάρχουν όμως αρκετές βάρκες που κάνουν περιηγήσεις στον κόλπο αυτό και επισκέπτονται το Μαραθονήσι και αν σταθείτε λιγάκι τυχεροί μπορεί να θαυμάσετε από κοντά την προαναφερθείσα χελώνα. Από την παραλία του Λαγανά ξεκινούν ακόμα και καΐκια για καταδύσεις. Υπάρχει ακόμα πληθώρα παραθαλάσσιων μπαρ και ταβερνών όπου μπορείς να απολαύσεις την ζακυνθινή κουζίνα. 
Για την προστασία των χελωνών ο κόλπος του Λαγανά και οι περιοχές που έγκειται σε αυτόν, ανακηρύχθηκαν σε Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και από τότε η ανοικοδόμηση ελαττώθηκε και τα μηχανοκίνητα θαλάσσια σκάφη απαγορεύθηκαν. 


15.00 Αναχώρηση
15.30 Άφιξη στην Ζάκυνθο.
16.30 Συγκέντρωση στο λιμάνι της Ζακύνθου
17.00 Επιβίβαση στο πλοίο για επιστροφή.
Με ενδιάμεση ολιγόλεπτη  στάση στην διαδρομή  θα επιστρέψουμε στο Γαλάτσι γύρω στις 21.30-22.00 ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ :   Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν αποκλίσεις στους χρόνους που αναφέρονται η και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αν κριθεί αναγκαίο για την ομαλή διεκπεραίωση του προγράμματος.
  



Τιμή κατ άτομο 115,00 €
Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται :
Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό – μπουφέ και τον φόρο διαμονής 53,00 €
-Ατομικά εισιτήρια (2 ) ferry
Mετακίνηση με λεωφορείο το τριήμερο με πληρωμένα τα διόδια και 2 μετακινήσεις του λεωφορείου με ferry

Όσοι επιθυμούν μονόκλινο λόγω του τριημέρου της αργίας κοστολογήθηκε από το ξενοδοχείο με 48,00 για κάθε διανυκτέρευση και πληρωμένο τον φόρο διαμονής. Η διαφορά από το δίκλινο και για τις δύο διανυκτερεύσεις ανέρχεται στα 43,00 € Άρα τελική τιμή είναι περίπου 155,00 €
Οι φίλοι που θα δηλώσουν συμμετοχή παρακαλούνται όπως   καταβάλουν έναντι τελικού κόστους συμμετοχής στην εκδρομή, το ποσό των  50,00 €  για έγκαιρη κράτηση κλινών.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα :

6973543120 -6944720801-6975871048- 6942938282-6973204835-6944231529-6976197166