Κυλιόμενο κείμενο

Φίλες και φίλοι σας γνωρίζουμε ότι: - Tο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου πραγματοποιεί μαθήματα παραδοσιακών χορών από τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.Υπεύθυνες του τμήματος η ταμίας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαστεράτου και η Γενική Γραμματέαςκ.Μαρία Χατζηπάντου . Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942938282 -6938634833------ Η Χορωδία μας πραγματοποιεί μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού με μαέστρο τον κ. Ματθαίο Λεγάκη κάθε Παρασκευή 20.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου.Υπεύθυνοι της χορωδίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαρία Χατζηπάντου με το μέλος του Δ.Σ κ.Σοφία Φλαμιάτου.Ταμίας της χορωδίας η χορωδός κ. Άννα Γούναρη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973543120- 6944231529-6938634833.

Ο Δήμος μας


O ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ

Ιστορικά Στοιχεία

Γενικά

Η περιοχή του Γαλατσίου και συγκεκριμένα τα Τουρκοβούνια κατοικούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Συγκεκριμένα, από την 4η χιλιετηρίδα π.Χ. και μετά οι προϊστορικοί συνοικισμοί της Αθήνας επεκτάθηκαν προς τα Τουρκοβούνια (στο βόρειο άκρο), το Χαλάνδρι, τη Ραφήνα και προς άλλες κατευθύνσεις. Κατά την περίοδο των ιστορικών χρόνων, οι προϊστορικοί οικισμοί μεταβάλλονται σε οργανωμένες κοινωνίες και έτσι δημιουργούνται οι κώμες και οι (αρχαίοι) δήμοι. Τα Τουρκοβούνια υπάγονται στον αρχαίο δήμο Βατή όπου κατοικούσε η Αιγηίδα Φυλή και είχε προστάτη τον Ηρακλή.

Επειδή η περιοχή γύρω από τα Τουρκοβούνια ήταν πολύ εύφορη με άφθονα νερά, τόσο οι αρχαίοι Αθηναίοι, όσο και οι μεταγενέστεροι, είχαν εκεί τα κτήματά τους και τα κοπάδια τους. Τα Τουρκοβούνια αναφέρονται πρώτη φορά με το όνομα Αγχεσμός από τον Παυσανία στα Αττικά, τονίζοντας ότι το ξόανο του θεού Δία (Διός άγαλμα Αγχεσμίου) βρίσκεται εκεί. Λέγεται ότι από εκεί ο Δίας έριχνε τους κεραυνούς. Το όνομα «Αγχεσμός» είναι σύνθετη λέξη και προέρχεται από τις λέξεις άγχη που σημαίνει πλησίον και εσμός που σημαίνει αυτός που εξορμά δυνατά. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι το βουνό ήταν γεμάτο φυσικούς κινδύνους (κακός καιρός, άγρια ζώα κτλ), και ότι ήταν επίσης κρησφύγετο ληστών οι οποίοι κρύβονταν στις σπηλιές και κατέβαιναν και λήστευαν την πόλη.

Ιστορία

Το 1932 ανακαλύφθηκαν στο βόρειο άκρο του βουνού ίχνη αρχαίου βωμού. Στην "Ιστορία των Αθηνών" του Διονυσίου Σουρμελή αναφέρεται ότι στο βουνό βρισκόταν το Άλσος των Ευμενίδων, το μέρος δηλαδή όπου οδηγήθηκε ο Οιδίποδας από την κόρη του Αντιγόνη για να ξεπλυθεί από τα αμαρτήματα της οικογένειας των Λαβδακιδών και να δικαστεί. Το βουνό διατήρησε το αρχαίο όνομά μέχρι τον 3ο - 5ο αιώνα μ.Χ. οπότε ο λόφος μετονομάστηκε σε Λυκοβούνια προφανώς από τους λύκους που υπήρχαν εκεί ή από το φως που έλουζε το βουνό (λύκος=φως). Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι το όνομα το πήρε από τον Λύκο, γιο του βασιλιά της Αττικής, Ερεχθέα, στον οποίο ο πατέρας του άφησε κληρονομιά τον λόφο. Την σημερινή ονομασία Τουρκοβούνια, την πήρε τον 15ο αιώνα επειδή αποτελούσε οχυρό των Τούρκων το 1456.

Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, χτίζουν τις οικίες τους Ρωμαίοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι, αλλά δεν υπάρχουν οργανωμένα χωριά στην περιοχή. Κατά τα βυζαντινά χρόνια η γη συγκεντρώνεται στους λίγους. Εκείνη την εποχή ο Αλέξιος ο Κομνηνός στέλνει 12 άρχοντες/αρχοντικές οικογένειες στην Αττική. Μία από αυτές τις οικογένειες ήταν και οι Μπενιζέλοι στους οποίους περιήλθε η ιδιοκτησία της περιοχής των Τουρκοβουνίων και της Ομορφοκλησιάς. Μεταξύ του 1382 και του 1402 οι Φράγκοι δίνουν την άδεια σε Αρβανίτες να εγκατασταθούν βορειοανατολικά των Τουρκοβουνίων. Οι Αρβανίτες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή υπό την αρχηγία του Καλογρέζα, όνομα το οποίο φέρει η ομώνυμη περιοχή μέχρι και σήμερα. Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στην περιοχή της Ομορφοκλησιάς και του Αγχεσμού, μένουν μόνο βοσκοί, και κατά την διάρκεια της Επανάστασης τα Τουρκοβούνια γίνονται λημέρι Αρματολών και Κλεφτών.

Το 1840, έρχονται οι πρώτοι έποικοι στην περιοχή της Ομορφοκκλησιάς, οι οποίοι ήταν Ρουμελιώτες τσοπάνηδες από την περιοχή της Φωκίδας και ζούσαν σε καλύβες και στάνες, χωρίς να είναι οργανωμένοι σε κοινότητα. Κατά το τέλος του 19ου αιώνα ανοίγουν τα πρώτα νταμάρια και το 1910 δημιουργείται το πρώτο ασβεστοκάμινο στο Γαλάτσι, τα οποία ήταν η αιτία να φτιαχτεί ο πρώτος οργανωμένος οικισμός εργατών στην περιοχή του Γαλατσίου. Τα πρώτα σπίτια χτίζονται κοντά στην σημερινή περιοχή "Λιναρά". Η περιοχή αρχίζει ν' αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. δεν έχει μπει ακόμα στο σχέδιο και αυτό διευκολύνει αρκετούς να χτίσουν αυθαίρετα. Το 1927 δημοσιεύεται διάταγμα με το σκοπό αυτό, αλλά ανακαλείται 2 μήνες αργότερα, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι δεν είναι δημότες Αθηνών.

Μέχρι το 1925 περίπου, η περιοχή αποτελεί τόπο εξοχής για πολλούς Αθηναίους. Στη συνέχεια, η πόλη αρχίζει ν΄ αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς. δεν κατοικείται πια μόνο από Ναξιώτες και Στερεοελλαδίτες αλλά αρχίζουν να καταφθάνουν κάτοικοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα καταστήματα που εξυπηρετούν τους κατοίκους. Το 1932 δημιουργείται και ο πρώτος σύλλογος ο οποίος ονομάζεται «Αναγέννηση» και λειτουργεί αρχικά ως αθλητικό σωματείο. Στα σκληρά χρόνια της Κατοχής πολλοί Γαλατσιώτες θα δοκιμαστούν από την πείνα και την βαριά δουλειά στα Καμίνια. Τα πεύκα των Τουρκοβουνίων διατηρούν μέχρι το 1941 την πυκνή τους βλάστηση οπότε και μεγάλο μέρος του δάσους γίνεται καυσόξυλα για να ζεσταθούν όχι μόνο οι Γαλατσιώτες αλλά και πολλοί Αθηναίοι. Τα Τουρκοβούνια φιλοξενούν μέλη αντιστασιακών οργανώσεων στον αγώνα κατά των Γερμανών.

Μεταπολεμικά, ο δήμος Γαλατσίου διευρύνεται ακόμα περισσότερο. Η εσωτερική μετανάστευση φέρνει όλο και περισσότερους καινούριους κατοίκους στην περιοχή που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το 1952 γίνεται δεύτερη απόπειρα να γίνει Κοινότητα. Η απόφαση παίρνεται τελικά το 1954. Έτσι αποσπάστηκε από το δήμο Αθηνών στις 4/2/1954 με το Β.δ - ΦΕΚ 23/4-2-1954 τ.Α' και αναγνωρίστηκε ως κοινότητα Γαλατσίου.

http://www.galatsi.gov.gr


Αξιοθέατα και γνωστά σημεία του Γαλατσίου

Ναός Αγίου Γεωργίου

Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο ο οποίος χτίστηκε τον 12ο αιώνα πάνω σε λείψανα 5ου – 4ου αιώνα π.Χ., όπου πιστεύεται ότι υπήρχε αρχαίο νεκροταφείο.
Ομορφοκκλησιά
Η Ομορφοκκλησιά είναι παλαιοχριστιανικής εκκλησίας, η οποία με τη σειρά της είχε χτιστεί πάνω σε λείψανα αρχαίου ναού. Διαθέτει σπάνιες τοιχογραφίες, ενώ γύρω από τον ναό έχουν βρεθεί αρχαία λείψανα του
Ναός Αγίας Γλυκερίας



Χτίστηκε το 1590 από την Οσία Φιλοθέη και για παραπάνω από 300 χρόνια χρησιμοποιήθηκε σαν παρθεναγωγείο, μοναστήρι και κρυφό σχολειό. Γκρεμίστηκε το 1927 για να οικοδομηθεί στην ίδια θέση ο σημερινός ναός. Η Αγία Γλυκερία αποτελεί την πολιούχο του Γαλατσίου.
Καμίνι




Από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στην ευρύτερη περιοχή του Γαλατσίου, ως κάτω στην οδό Ταϋγέτου, λειτουργούσαν κατά καιρούς σε διάφορα σημεία υποτυπώδη, πρωτόγονα λατομεία και ασβεστοκάμινα που κάλυπταν πρόσκαιρες, περιστασιακές ανάγκες μικρών έργων.

Από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα όμως, όταν άρχισε σταδιακά η κατασκευή των βασικών αστικών υποδομών και η βελτίωση των συνθηκών στέγασης στο συγκρότημα της πρωτεύουσας, η ζήτηση δομικών υλικών-προϊόντων επεξεργασίας της πέτρας, αυξάνονταν με ρυθμούς που μόνο με την παραγωγή τους σε οργανωμένη βιομηχανική βάση μπορούσε να καλυφθεί. Το Γαλάτσι διέθετε, για το σκοπό αυτόν, δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Πλούσια αποθέματα πέτρας καλής ποιότητας και εγγύτητα στα σημεία ζήτησης.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1930 στήθηκαν στην περιοχή δεκάδες μικρά και μεγάλα νταμάρια, καθώς και μερικά ασβεστοκάμινα, μεταξύ των οποίων ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα τεχνολογικά, το Καμίνι της οδού Καραϊσκάκη. Το Καμίνι είναι τύπου Hoffman και ιδιοκτήτες του ήταν δυο Έλληνες από την Κρήτη, ονομαζόμενοι Τσιδάκης και Μιχαλάκης. Κατασκευάστηκε το 1933 από Γερμανό μηχανικό και Έλληνες τεχνίτες από την Δράμα.

Η λειτουργία του Καμινιού χωρίζεται σε δυο περιόδους,σε σχέση με το είδος της πρώτης ύλης της καύσης.Στη πρώτη περίοδο χρησιμοποιούσαν κάρβουνο,το οποίο οι θερμαστές έριχναν από το δώμα μέσω των οπών τροφοδοσίας (φουγαράκια). Η κατανάλωση σε κάρβουνο αντιστοιχούσε σε τέσσερα καρότσια ανά τρύπα. Μετά το 1958 το κάρβουνο αντικαταστάθηκε από το πετρέλαιο. Έτσι τα «δωμάτια» στα οποία γίνονταν τροφοδοτούνταν με καυτό πετρέλαιο μέσω σωλήνων που εισχωρούσαν στις τρύπες. Η τροφοδότηση γινόταν με καυστήρες με μπεκ.

Η λειτουργία του «ασβεστάδικου», όπως το αποκαλούσαν, ανεστάλη στη διάρκεια της κατοχής. Στο κτηριακό συγκρότημα εγκαταστάθηκε ιταλική στρατιωτική μονάδα και οι Ιταλοί στρατιώτες μετέτρεψαν τον ελεύθερο χώρο σε λαχανόκηπο και ποδοσφαιρική αλάνα. Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και για το χρονικό διάστημα που κράτησαν οι συγκρούσεις, που έμειναν στην ιστορία ως «Δεκεμβριανά», ο ΕΛΑΣ στάβλιζε στο χώρο μικρό αριθμό αλόγων που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά εφοδίων στις μονάδες του. Κατά τις συγκρούσεις αυτές οβίδα των αγγλικών στρατευμάτων που ρίχθηκε από τον Λυκαβηττό κατέστρεψε μέρος της κορυφής της καμινάδας του (Μαρτυρίες: Γιάννη Πατέλη, Γιάννη Ψιλόπουλου).

Μετά τον πόλεμο και τις εμφύλιες συγκρούσεις, με τη σταδιακή σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης, άρχισε και η επαναλειτουργία του Καμινιού, που κράτησε μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970. Για μια εικοσιπενταετία σχεδόν δούλευε νυχθημερόν παράγοντας το πολύτιμο οικοδομικό υλικό, μέχρι το τέλος της λειτουργίας του.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 το καμίνι έπαψε να λειτουργεί.

Άλσος Βεΐκου



Το Άλσος Βεΐκου αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας. Διαθέτει καφετέρια, παιδική χαρά, γήπεδα, θέατρο, θερινό κινηματογράφο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Αθηναίους τα σαββατοκύριακα.

Κλειστό Γαλατσίου

Το Κλειστό Γαλατσίου αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 για τα αγωνίσματα της ρυθμικής γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ανήκει στην Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.

 Τα τελευταία χρόνια χορηγήθηκαν με σύμβαση χαμηλού κόστους μέρος των εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ στον Δήμο Γαλατσίου όπου και στεγάζει τα αθλητικά σωματεία της περιοχής και τμήματα του Δήμου όπως το γυμναστήριο γυναικών, τα στέκια , τμήμα ζωγραφικής και χορού. Ταυτόχρονα η διοίκηση του Δήμου εκμισθώνει μέρος αυτού σε τακτά χρονκά διαστήματα μικρής διάρκειας  για να καλύψει σύμφωνα με τον Δήμαρχο τα λειτουργικά  έξοδα.

Σχολικό συγκρότημα Γκράβας

Το Σχολικό Συγκρότημα Γκράβας είναι το γνωστότερο και μεγαλύτερο συγκρότημα σχολείων στην Αθήνα, και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του δήμου Αθηναίων, κοντά στις συνοικίες Κυπριάδου, Περιβόλια και στα σύνορα με το δήμο Γαλατσίου ενώ περιλαμβάνει νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, Τ.Ε.Ε. και Ι.Ε.Κ. του δήμου Αθηναίων και του δήμου Γαλατσίου.

Τουρκοβούνια και Αττικό Άλσος


Τα Τουρκοβούνια και το Αττικο Άλσος που βρίσκεται σε αυτά, αποτελούν δημοφιλή προορισμό για τους Αθηναίους, εξαιτίας της θέας που προσφέρουν και για τις καφετέριες, εστιατόρια και τον κινηματογράφο που διαθέτουν.
Γειτονιές
Η Λαμπρινή αποτελεί την πιο γνωστή περιοχή εκτός του κεντρικού Γαλατσίου, ενώ άλλη περιοχή η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη και συνορεύει με το Γαλάτσι είναι η Κυπριάδου.
Γειτονικές Περιοχές
 
Κυψέλη
Ψυχικό
Φιλοθέη
Πατήσια
Περισσός


Ο Δήμος Γαλατσίου είναι ένας σύγχρονος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς κοινωνικής, οικονομικής καπολιτιστικής ζωής.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι

Η Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για τη μελέτη, την κατασκευή τεχνικών έργων και την καθαριότητα του Δήμου
Το Πνευματικό Κέντρο για την πολιτιστική ζωή του δημότη.


Πολιτιστικά
Ο Δήμος Γαλατσίου στηρίζει την Τέχνη, την Παράδοση και τον Αθλητισμό. Συμβάλει στη διαρκή πνευματική ανάπτυξη,  καλλιέργεια και ψυχαγωγία (κινηματογράφοι και χώροι αναψυχής) του Δημότη είτε με διάφορα προγράμματα είτε μέσο των συλλόγων και των σωματείων
 Από το galatsi.gov.gr     


  Πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι»

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 έγιναν τα εγκαίνια του νέου πολιτιστικού κέντρου «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου. Η εγκαταλελειμμένη ασβεστοκάμινος, σύμβολο του παλιού Γαλατσίου, μεταμορφώθηκε σε ένα πρότυπο, μοντέρνο και λειτουργικό πολιτιστικό κέντρο.

Διαθέτει:

Βιβλιοθήκη
H Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου με περισσότερους από 7.500 τίτλους διαφόρων κατηγοριών, προσφέρει στους επισκέπτες της
Δωρεάν δανεισμό βιβλίων 
Θέσεις Αναγνωστηρίου
Χρήση Η/Υ, με Δωρεάν wifi
Ο χώρος αποτελείται από δυο Τμήματα
Τμήματα Ενηλίκων
Παιδικό Τμήμα
Παιδικό εργαστήρι
Στο ειδικά διαμορφωμένο  Παιδικό Τμήμα  της Βιβλιοθήκης ,με επιλεγμένη Παιδική Λογοτεχνία,τα παιδιά συνοδευόμενα από τους κηδεμόνες τους, μπορούν ακόμη και από την ηλικία των δύο (2) ετών να επισκεφθούν και να αρχίσουν να γνωρίζουν τον Κόσμο τού Βιβλίου και του Παραμυθιού.

Αίθουσα παραστάσεων
Aίθουσα 200 τ.μ. και 120 θέσεων, με πλήρες οπτικοακουστικό εξοπλισμό, για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις ,καθώς επίσης και για  κινηματογραφικές προβολές.
Αίθουσα συνεδρίων
Δύο Συνεδριακοί χώροι, 200 τ.μ. και 120 καθισμάτων έκαστος, με πλήρες οπτικοακουστικό εξοπλισμό, καλύπτουν τις ανάγκες συνεδρίων, εταιρικών παρουσιάσεων και εκδηλώσεων, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, παιδικών εκδηλώσεων και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Εκθεσιακός χώρος (Στοά)
Ένας ιδιαίτερης ομορφιάς ημικυκλικός χώρος 150 τ.μ.στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου, ιδανικός για κάθε είδους Εκθέσεων Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Φωτογραφίας. 

Cafe
Στο πλινθόκτιστο ισόγειο του παλιού ασβεστοκάμινου-Πολιτιστικού Κέντρου, δίπλα στον εκθεσιακό χώρο και στον προαύλιο χώρο, λειτουργεί  το "Καμίνι Cafe'".
Ένας  ιδιαίτερα όμορφος και ζεστός χώρος ,που καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών-καλεσμένων των διαφόρων events, χωρίς να απομακρυνθούν  από το  Πολιτιστικό Κέντρο.
                     
 Πνευματικό Κέντρο

Αίθουσα Εκδηλώσεων ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου, η οποία στεγάζεται στο Δημαρχείο, Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διάφορες εκδηλώσεις, αρκετές από τις οποίες γίνονται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου.

Δημοτική Χορωδία

Η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου ιδρύθηκε το 1996. Αποτελείται από 35-40 χορωδούς. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες στα πλαίσια του Δήμου Γαλατσίου καθώς και αρκετές εκτός των ορίων του.  Το ρεπερτόριό της κινείται στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι όπως επίσης και στο παραδοσιακό. Στόχος της είναι η επαφή των δημοτών μας με το καλό ελληνικό τραγούδι , καθώς και η επαφή και εκπαίδευση των μελών της με το χορωδιακό τραγούδι. 
  
Ομάδα Θεάτρου

Η Θεατρική Ομάδα λειτουργεί  με υπεύθυνο το σκηνοθέτη Δημήτρη Κωτσή, σαν θεατρικό εργαστήρι, όπου διδάσκεται αυτοσχεδιασμός, ανάγνωση κειμένου, παρουσίαση ποιημάτων, και θεατρικών αποσπασμάτων ,καθώς και σαν θίασος που δίνει παραστάσεις. 


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ



κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Γαλατσίου
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από 33 δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Επικεφαλής του κάθε μειοψηφήσαντα συνδυασμού είναι ο Σύμβουλος που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος.


Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου :
κ.ΡΩΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 213 2055329

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου :
κ.Στέφανος Δημητριάδης 
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου :.
κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά


Δημοτικοι Σύμβουλοι

Ιωάννης Σκληράκης  Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, εκτός των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης

Αγαμέμνων Χριστοδούλου Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών

Ιωάννης Τακτικός     Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος & Πρασίνου

Ευφροσύνη Μπούρα – Πολυχρονοπούλου    Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας

Περικλής Κακαρώνης   Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Ενημέρωσης & Διασύνδεσης Πολιτών με την “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”

Ιωάννης Βερούλης     Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

Σπυρίδων Αργυρός    Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Πολιτισμού & Αθλητισμού

Παναγιώτης Ροπόδης     Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας & ΣΠΑΤ

Αδάμ Καραμπέτσος   Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

Ανδρέας Ανδρέου      Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου

Γεωργία Κιτσίνη  Αντιδήμαρχος Υπεύθυνη Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

Ιωάννης Κορρές         Δημοτικός Σύμβουλος

Κωνσταντίνος Μπάστας   Δημοτικός Σύμβουλος

Βασίλειος Δερεδίνης  Δημοτικός Σύμβουλος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου   Δημοτικός Σύμβουλος

Πέτρος Μαγκανάρης Δημοτικός Σύμβουλος

Ιωάννης Μανιάτης     Δημοτικός Σύμβουλος

Κωνσταντίνος Δήμος Δημοτικός Σύμβουλος

Εμμανουήλ Ελευθερίου          Δημοτικός Σύμβουλος

Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου Χρυσάγη   Δημοτικός Σύμβουλος

Αναστασία Κάζαγλη    Δημοτικός Σύμβουλος

Πετρούλα Παπαγεωργίου     Δημοτικός Σύμβουλος

Αγγελική – Μαρία Ζήκου       Δημοτικός Σύμβουλος

Αικατερίνη Βιτζηλαίου           Δημοτικός Σύμβουλος

--------------------------------------------------------

Γρηγόριος Χαραλαμπίδης      Δημοτικός Σύμβουλος

Άννα Αναστασοπούλου          Δημοτικός Σύμβουλος

Ματθαίος Ιμπριάλος  Δημοτικός Σύμβουλος

Κωνσταντίνος Αγγελής          Δημοτικός Σύμβουλος

-------------------------------------------------------

Γερμάνος Μελλισουργός        Δημοτικός Σύμβουλος

Μαρία Χωριανοπούλου          Δημοτικός Σύμβουλος

-------------------------------------------------------

Αγγελική Σαπουνά     Δημοτικός Σύμβουλος

Νικόλαος Χωριανόπουλος     Δημοτικός Σύμβουλος



 Αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου:

 Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή της δημαρχιακής επιτροπής
Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και γνωμοδοτεί όποτε δημόσιες αρχές ή αρμόδια όργανα ζητούν τη γνώμη του
Καθορίζει τους φόρους, τα τέλη, τα δικαιώματα και τις εισφορές
Το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασιστικές ή γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σε θέματα ρυθμιστικών σχεδίων και προγραμμάτων προστασίας περιβάλλοντος, προγραμματισμού εφαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμισμένων περιοχών, πολεοδομικής αναμόρφωσης προβληματικών περιοχών, αποζημίωσης ρυμοτομουμένων, πολεοδομικών ρυθμίσεων, εισφοράς σε γη ή σε χρήμα, περιοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.ΠΟ.), έγκρισης πολεοδομικών μελετών και καθορισμού χρήσεων γης, χωροθέτησης κοιμητηρίων, κατά τις προβλέψεις του ν. 2508/1997 (ΦΕΚ 124 Α΄), όπως κάθε φορά ισχύει, και κέντρων αποτέφρωσης νεκρών
Καταρτίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του τον κανονισμό λειτουργίας του, με βάση τον πρότυπο κανονισμό της παραγράφου 8 του άρθρου 95

πηγή:  http://www.galatsi.gov.gr/web/guest/dimotikosymvoulio

-------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
-------------------------------------------------------------------


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΤΣΑΚΑΛΩΦ 22Α-11146 ΓΑΛΑΤΣΙ

6973543120 -  2102920524
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ

ΠΑΝΟΣ 37 ΓΑΛΑΤΣΙ
6940718320 - 6972516660
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ

ΔΙΔΥΜΩΝ 6-8. ΓΑΛΑΤΣΙ 11147

210 2929604
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ 43 ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙ

210 2933993
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

210 2929956

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7 ΓΑΛΑΤΣΙ

6932956414
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

210 2222839
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ 20 ΓΑΛΑΤΣΙ
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΕΙΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΗΣ 51 ΚΑΙ ΟΡΦΕΩΣ ΓΑΛΑΤΣΙ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΞΑΝΘΗΣ 19 ΓΑΛΑΤΣΙ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ 3 - ΓΑΛΑΤΣΙ

-----------------------------------------------------------------

ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
-------------------------------------------------------
ΓΡΑΜΜΗ
ΖΗΝΩΝΟΣ 8-ΓΑΛΑΤΣΙ
210 2138142
---------------------------------------------------------
ΠΑΛΜΟΣ
ΑΛΚΥΟΝΗΣ  10   11146  – ΓΑΛΑΤΣΙ
2102130131 - 2102130131


------------------------------------------------------------------
e-galatsi 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
----------------------------------------------------------------------

ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ